Deloitte partner Inge Bryan leidt NCC Group in Europa

07 december 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Per 1 januari 2021 is Inge Bryan de nieuwe directeur Europese activiteiten van het Britse NCC Group, een pan-Europees cybersecuritybedrijf.

Inge Bryan geldt als een zwaargewicht binnen het cybersecuritydomein. Gedurende haar lange carrière heeft ze zich gespecialiseerd in de bestrijding van zwaar georganiseerde criminaliteit, techniek en inlichtingen. Daarbij lag haar focus deels op het integreren van oude werkwijzen en nieuwe – vaak digitale – technieken.

Momenteel is Bryan nog partner Cyber Risk Services en Public Policy Leader bij Deloitte Nederland. Vanuit deze rol is ze medeverantwoordelijk voor de beveiliging van Nederlands centrale overheid. Ook hield ze zich de afgelopen jaren bezig met de doorontwikkeling van de visie van Deloitte op cybersecurity en de integraliteit van de dienstverlening op dit gebied.

Inge Bryan, Directeur, NCC Group

Ze begon in 2016 bij het Big Four-kantoor, nadat ze vier jaar lang plaatsvervangend hoofd was van de landelijke recherche bij de Nationale Politie. In die functie was ze onder andere verantwoordelijk voor het Team High Tech Crime en de invoering van de Wet Computercriminaliteit III.

Daarvoor werkte Bryan twee jaar bij het Korps landelijke Politiediensten. Daar was ze Projectleider en Kwartiermaker binnen de Landelijke Eenheid, een van de afdelingen van de Nationale Politie die zich bezighoudt met de bestrijding van zware, georganiseerde misdaad, infiltratie, cybercrime en anti-terreuractiviteiten.

Tussen 2007 en 2010 bekleedde ze de rol van Ambassaderaad Justitie en Veiligheid bij de Nederlandse ambassade in Parijs. Voor die tijd werkte ze bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD).

Al deze ervaring brengt Bryan in januari mee naar cybersecuritybedrijf NCC Group, waar ze als directeur aan het hoofd zal staan van de Europese activiteiten en tevens zal zetelen in de raad van bestuur.

NCC Group biedt werk aan meer dan 2.000 mensen en is actief vanuit zeven landen op vier continenten. In 2015 werd NCC Group tevens eigenaar van Fox-IT, Nederlands grootse cybersecuritybedrijf. Fox-IT is onder meer verantwoordelijk voor de digitale beveiliging van diverse overheidsorganisaties en financiële instellingen.