Haags bureau Public Matters trekt drie adviseurs aan

06 november 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Public Matters heeft drie adviseurs aan het team toegevoegd: Siri de Vrijer, Eef Brands en Anita Schmale.

Aangesteld als Adviseur sluit om te beginnen Anita Schmale zich aan bij het public affairs en lobbyadviesbureau, die zo’n zeven jaar aan werkervaring meebrengt naar het bureau. Hiervoor werkte ze bijna vier jaar voor het Nederlands Debat Instituut, waar ze ruime ervaring opdeed in strategische communicatie en het adviseren over belangrijke bijeenkomsten met stakeholders. Een van de grootste evenementen die ze heeft georganiseerd, was het Carrédebat.

In de periode daarvoor heeft Schmale ervaring opgedaan bij Talent&Pro (daar voerde ze onder meer een opdracht uit voor pensioenuitvoerder MN) en Stadskasteel Oudaen. Voorafgaande aan haar professionele loopbaan behaalde Schmale een master in American Studies aan Universiteit Utrecht.

Siri de Vrijer, Eef Brands en Anita Schmale - Public Matters

Siri de Vrijer  is binnen Public Matters gestart in de rol van Junior Adviseur. Eerder heeft ze gewerkt als strategisch adviseur bij adviesbureau &MAES en is voorzitter van het alumnibestuur van Stichting de Nationale DenkTank. Ze rondde eerder een gecombineerde masteropleiding in Europese Geschiedenis af aan de Universiteit van Leiden, Paris-Sorbonne en Oxford.

Ook Eef Brands is aangesteld als Junior Adviseur. Ze deed hiervoor public affairs ervaring op bij de Consumentenbond, en is tijdens haar studie een jaar fulltime vice-voorzitter geweest van studentenunie VIDIUS in Utrecht. Ze behaalde een master in de Geschiedenis van Politiek en Maatschappij aan de Universiteit Utrecht.

Bas Batelaan, Managing Partner van Public Matters, is verheugd met de versterking, in het bijzonder in een tijd waarin het bureau doorgroeit ondanks de coronacrisis. Inmiddels telt het haagse bureau een team van 30+ adviseurs en trainees.

Eerder dit jaar trok het bureau onder meer twee junior adviseurs en drie trainees aan.