Arthur D. Little kiest nieuwe global board of directors

03 november 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

De meer dan 100 wereldwijde partners van Arthur D. Little hebben een nieuwe 7-koppige wereldwijde Board of Directors benoemd. De nieuwe bestuursraad wordt geleid door Ignacio García Alves.

Ignacio García Alves staat al sinds 2011 aan het roer van het internationale strategy- & management consultancykantoor – het jaar waarin Arthur D. Little terugkeerde naar een private partnership. In het jaar dat het kantoor zijn 125ste verjaardag vierde – Arthur D. Little wordt alom beschouwd als het oudste consultancykantoor ter wereld – kocht het partnerteam na een management buyout het bedrijf terug van Altran, dat zo’n negen jaar eigenaar was van het kantoor.

Onder de vleugels van de CEO heeft Arthur D. Little sindsdien een sterke groei geboekt en zijn team uitgebreid naar meer dan 1.200 partners, consultants en staf. Vooral de afgelopen vijf jaar versnelde de groei met een verdubbeling in omvang. Enerzijds het gevolg van organische groei in bestaande markten, en anderzijds door geografische uitbreiding naar nieuwe markten. Circa 15 nieuwe kantoren zijn wereldwijde toegevoegd aan de footprint.

Arthur D. Little - Board of Directors 2020-2023

Vooruitkijkend, en ondanks de huidige Covid-19-pandemie, heeft Arthur D. Little de ambitie om “het bedrijf naar een hoger niveau te tillen”, geeft García Alves aan. De topman hierover: “We zijn van plan om de ontwikkeling te versnellen, met aanzienlijke investeringen in mensen, een nieuw en toonaangevend aanbod, digitale proposities en een grotere focus op onze unieke 'open consulting'-aanpak.”

Een nieuwe Board of Directors geeft nu leiding aan deze ambities. Deze bestaat uit: Ignacio García Alves (België / Frankrijk), Rodolfo Guzman (VS), Yusuke Harada (Japan), Thomas Kuruvilla (Dubai), Bernd Schreiber (Duitsland) , Ulrica Sehlstedt (Zweden) en Nick White (Verenigd Koninkrijk).

In ons land wordt Arthur D. Little geleid door Martijn Eikelenboom, die sinds 2005 aan het roer staat van de Nederlandse praktijk.

Eerder dit jaar kocht Arthur D. Little twee on-demand consultancyplatforms: Cutter Consortium in de Verenigde Staten en Presans in Europa.