Cornelis Vrolijk neemt Haasnoot Vis en Neptunus Seafood over

29 oktober 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Visserijbedrijf Cornelis Vrolijk heeft twee divisies van Haasnoot Food Family overgenomen: Haasnoot Vis en Neptunus Seafood.

Bij Cornelis Vrolijk werken ruim 2.000 mensen wereldwijd, verspreid over de kantoren in IJmuiden, Den Haag en internationale vestigingen. Het bedrijf is actief in de hele visketen, van vangst, kweek, verwerking en handel tot distributie.

Groeistrategie

Als onderdeel van zijn buy-and-build strategie – Cornelis Vrolijk heeft in de afgelopen jaren tal van visverwerkende bedrijven in Nederland en België overgenomen – zijn Haasnoot Vis en Neptunus Seafood ingelijfd. “Met deze acquisitie aan onze organisatie verbreden we ons assortiment, slagkracht en innoverend vermogen”, aldus Annerieke Vrolijk, Directeur bij Cornelis Vrolijk.

Neptunus Seafood is gespecialiseerd in het verwerken van jonge haring binnen het vers- en diepvriessegment. Verder bieden ze een breed spectrum aan garnalen en surimi. Haasnoot Vis heeft een sterke positie in de verkoop van haring en vis aan consumenten en heeft een aantal innovatie vislijnen zoals gemarineerde haring en makreel voor rokerijen.

Cornelis Vrolijk koopt vis- en garnalenproducent

Vrolijk geeft aan dat de krachtenbundeling er om te beginnen voor zal zorgen dat Cornelis Vrolijk zijn klanten van meer kwalitatief hoogwaardige vis- en garnalenproducten zal kunnen voorzien. Naast de synergie tussen de bedrijven, wordt ook verwacht dat schaalvoordelen behaald kunnen worden, door het combineren van commercie en productie.

Als onderdeel van de integratie zullen de directeuren van de twee overgenomen bedrijven, Martin Haasnoot en Kees Haasnoot, hun werkzaamheden voortzetten binnen de nieuwe groep. Haasnoot Vis en Neptunus Seafood blijven gevestigd in Katwijk en Enschede. Het duo kijkt uit naar de krachtenbundeling. “Onze kennis en kunde op het gebied van de Europese vismarkt zetten wij in voor de ontwikkeling van mooie visproducten.”

Hogenhouck m&a

Koper Cornelis Vrolijk werd tijdens het overnameproces geadviseerd door Hogenhouck m&a. Het dealteam bestond uit Mark van Beusekom, Iris van Weel en Margot IJssel de Schepper.

Van Beusekom, partner bij het Haagse M&A-adviesbureau, zegt over de transactie: “De ‘van schip naar schap’-strategie van Cornelis Vrolijk vormt de basis van de consistente uitbouw van de groep van bedrijven. De overname van Haasnoot Vis en Neptunus Seafood is een mooie stap voorwaarts.”

Eerder dit jaar nam Cornelis Vrolijk ook een belang in Garnalenpelcentrum Kant in Lauwersoog – ook deze deal werd begeleid door Hogenhouck m&a. In 2018 en 2016 werden onder meer Bertus-Dekker en Seafood Parlevliet respectievelijk ingelijfd.