Marc Burger partner bij Quaestus Executive Leadership

21 oktober 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Marc Burger, de voormalig CEO van Capgemini Invent in Nederland, is als partner toegetreden tot Quaestus Executive Leadership.

De 48-jarige Marc Burger is per 1 oktober gestart  bij het bedrijf voor executive search en leiderschapsontwikkeling. Vanuit vestigingen in Amsterdam en Den Bosch helpt Quaestus bedrijven – vooral corporate organisaties – met hun leiderschapsvraagstukken, van search en assessments tot ontwikkeling en coaching.

Burger heeft de taak gekregen om de nieuwe ‘Strategy & Transformation’-unit op te zetten en uit te bouwen. Deze tak richt zich op de ruimte waarin “strategie, structuur, digitalisering, cultuur en leiderschap samenkomen”, legt Burger uit.

Marc Burger, Partner, Quaestus Leadership Innovators

Oprichter Job de Visser en partners Gerard Ketelaar en Jeroen Seegers tonen zich verheugd over de aanstelling van Burger. “Met Marc hebben we de strategische versterking van het leiderschap die onze onderneming naar de volgende fase kan brengen. Hij is een aanwinst voor onze onderneming en we kijken dan ook uit naar de samenwerking.”

Burger neemt meer dan twintig jaar aan consultancyervaring mee naar zijn nieuwe rol. De afgelopen acht jaar was hij werkzaam bij Capgemini Invent, waarvan de laatste drie jaar in de rol van CEO van Nederland. Tevens was hij lid van de Executive Board van Capgemini in Nederland.

Daarvoor was hij onder andere werkzaam bij Deloitte Consulting en Trompenaars Hampden-Turner. Hij heeft gedurende zijn loopbaan veel grote (internationale) transformaties geleid, waarbij zijn focus lag op de thema’s change, cultuur, governance, leiderschap, learning & development en digitale transformaties.

Over zijn overstap zegt hij: “Ik ben gedreven om mijn ervaring op het gebied van consulting en leiderschap in te zetten om klanten te helpen.” Hoewel hij zich vooral zal richten op strategie- en transformatie-consultancyvraagstukken, zal hij nauw samenwerken met de collega’s gespecialiseerd in executive search en leiderschapsontwikkeling.

Want, “het is steeds vaker van belang om vraagstukken integraal te benaderen. Als we in een vroeg stadium inhoudelijk betrokken zijn bij de strategische vraagstukken, kunnen we ook echt begrijpen welk leiderschap nodig is voor de volgende fase en wat dit betekent voor de organisatie. Daaruit volgt vaak een transformatie, die in de kern altijd gaat over gedragsverandering.”

Bij Capgemini Invent is Burger inmiddels opgevolgd door Liesbeth Bout.