Emina Halilovic over haar traineeship bij Supply Value

12 oktober 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In maart van dit jaar startte Emina Halilovic met haar traineeship bij Supply Value. Ze blikt terug op haar eerste acht maanden.

Nadat Emina Halilovic haar master in Strategic Management met een focus op Entrepreneurship behaalde, startte ze als consultant bij de businessunit Project & Change management. “Mijn keuze is op Supply Value gevallen vanwege de ruime mogelijkheden voor professionele en persoonlijke ontwikkeling.”

Supply Value, opgericht in 2007, ondersteunt opdrachtgevers bij vraagstukken op het gebied van procurement, supply chain, performance en digital. Voor young professionals die affiniteit hebben met deze vakgebieden biedt het bureau een uitdagend traineeship. Deelnemers aan het traineeship vervullen diverse uitdagende rollen bij verschillende opdrachtgevers en volgen daarnaast een uitgebreid opleidingstraject. “Tijdens de traineeship krijg je de kans om een groot aantal opleidingen te volgen en ervaring op te doen bij meerdere opdrachtgevers in verschillende markten”, vertelt Halilovic.

Zelf is Halilovic gestart binnen het team project- en changemanagement, met als gevolg dat ze vooral ervaring heeft opgedaan in projectmanagement en -ondersteuning. “Ik krijg energie van onderwerpen zoals portfoliomanagement, strategieën concretiseren en meetbaar maken en verandermanagement en het nieuwe werken.”

Emina Halilovic, Trainee, Supply Value

Een van de projecten waar Halilovic samen met twee collega’s aan heeft gewerkt was het opstellen van een implementatieplan voor de concernbrede uitrol van portfoliomanagement binnen een zorginstantie. Hierbij kwamen verschillende vragen aan de orde, waaronder ‘Worden de organisatiedoelstellingen met de huidige projecten behaald?’ en ‘Welke projectmethode past het beste: agile of waterval? Een belangrijk onderdeel hierbij waren ook de standaardisatie en kwaliteitsverhoging van projectmanagement en -rapportages.

Een ander project waar Halilovic bij betrokken was betrof het concretiseren en meetbaar maken van de strategie bij een zelfstandig bestuursorgaan (zbo) – een organisatie die overheidstaken uitvoert, maar die niet direct onder het gezag van een ministerie valt. Het zbo had een strategie en Supply Value heeft het projectteam geholpen met het vertalen van de belangrijkste pijlers naar doelen, roadmaps en actieplannen, en gezorgd dat initiatieven elkaar niet in de weg liepen.

Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

Naast haar projecten is Halilovic zeer enthousiast over de “ruimte voor persoonlijke ontwikkeling” die ze binnen Supply Value heeft gekregen. Het opleidingsprogramma biedt tal van opties, en collega’s – zowel medetrainees als ervaren consultants – delen kennis en ervaring en zijn behulpzaam.

“Er is grote betrokkenheid binnen de organisatie en er hangt een positieve sfeer”, aldus Halilovic. “Ik kijk er erg naar uit om meer leerzame ervaringen bij Supply Value op te doen en naar de komende projecten waar ik mezelf op professioneel en persoonlijk gebied verder kan ontwikkelen!”