Rik Scheele start als senior adviseur bij RadarAdvies

05 oktober 2020 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na twaalf jaar werkzaam te zijn geweest bij Gemeente Gouda, heeft Rik Scheele de overstap gemaakt naar de advieswereld. Bij RadarAdvies is hij gestart als Senior Adviseur.

Rik Scheele is een ervaren professional met een bewezen staat van dienst in de landelijke en lokale overheid, waar hij leiding heeft gegeven en zowel strategisch als uitvoerend actief was. De afgelopen twaalf jaar was hij werkzaam voor Gemeente Gouda, in zijn laatste functies als Hoofd Maatschappelijk Beleid.

Eerder vervulde hij de rol van Hoofd Veiligheid en Wijken (inclusief stadstoezicht) en diverse overige leidende rollen, waarbij hij zich richtte op onder andere wijkaanpak, veiligheid en wijken, radicalisering, stadstoezicht en maatschappelijk beleid. “Ik werk voor de publieke zaak, omdat het werk er toe doet. Ik ben ambitieus, nieuwsgierig en toekomstgericht”, zegt Scheele.

Rik Scheele start als senior adviseur bij RadarAdvies

In zijn vroegere loopbaan werkte Scheele zesenhalf jaar voor het ministerie van BZK, als beleids- en veranderadviseur. Vanuit zijn achtergrond als (stads)socioloog (Universiteit Utrecht) hield hij zich binnen het ministerie bezig met digitale democratie, grotestedenbeleid, veiligheidsbeleid en radicaliseringsaanpak.

RadarAdvies

Scheele gaat nu als Senior Adviseur aan de slag bij Radar Advies, een adviesbureau uit Amsterdam gespecialiseerd in sociale vraagstukken. Het bureau is onderdeel van de RadarGroep, waar in totaal zo'n 100 medewerkers werkzaam zijn. Scheele sluit zich aan bij het team Radicalisering & Democratie.

Vanuit zijn nieuwe rol is hij nauw betrokken bij het Radicalisation Awareness Network (RAN), een Europees overkoepelend netwerk van praktijkmensen en lokale organisaties gericht op het tegengaan van gewelddadige radicalisering. RadarAdvies voert het secretariaat voor het netwerk en bouwt namens het RAN het netwerk verder uit en onderhoudt de onderlinge contacten, zodat ervaringen, kennis en good practices onderling gedeeld kunnen worden.