Wim Stolk en Luuk Stadhouders aan de slag bij Berenschot

18 september 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Berenschot heeft zijn dienstverlening op het gebied van digital transformatie versterkt met het aantrekken van twee nieuwe adviseurs: Wim Stolk en Luuk Stadhouders.

Wim Stolk heeft zich in het begin van de zomer aangesloten bij Berenschot als managing consultant informatie- en gegevensmanagement. Hij is een expert in informatie- en gegevensmanagement in de publieke sector, en heeft gewerkt voor ministeries, gemeenten en uitvoeringsorganisaties.

De afgelopen vijf jaar was hij actief vanuit zijn eigen bedrijf Stolk Informatiemanagement, van waaruit hij onder andere Gemeente Tilburg, Gemeente Leeuwarden, Gemeente Stichtse Vecht en DUO heeft geadviseerd over gegevensmanagement. Daarvoor werkte hij voor gemeente ‘s-Hertogenbosch, binnen de afdeling Informatiemanagement van het ministerie van Justitie en IBM.

Naast zijn werk als adviseur is Stolk tevens voorzitter van de Gegevensmanagement Expertgroep GEMMA van de VNG en de Gegevensmanagement Expertgroep NORA van ICTU. Bij Berenschot richt Stolk zich op digitale transformatie in het openbaar bestuur, en inmiddels is hij “lekker vol aan de bak” bij diverse opdrachtgevers.

Wim Stolk en Luuk Stadhouders, Berenschot

Luuk Stadhouders treedt per 1 oktober in dienst bij Berenschot als managing consultant (cyber)veiligheid en crisismanagement. De 32-jarige Stadhouders gaat opdrachtgevers van het in Utrecht gevestigde organisatieadviesbureau helpen met thema’s als informatieveiligheid, openbare orde, (ondermijnende) criminaliteit en crisismanagement, waarbij digitalisering een grote rol speelt.

Stadhouders werkte de afgelopen periode als project- en programmamanager en adviseur bij gemeente Rotterdam, het RIEC Rotterdam en het ministerie van Justitie en Veiligheid. Daarvoor doorliep hij het management traineeprogramma van gemeente Rotterdam.

Over zijn overstap naar Berenschot zegt hij: “Digitale incidenten kunnen onze samenleving flink ontwrichten. (Cyber)veiligheid vormt het fundament voor een sterk Nederland en het vertrouwen in de overheid en het digitale domein. We zijn in Nederland van elkaar afhankelijk en dragen gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor de (nationale) veiligheid. Ik ben blij hieraan vanuit Berenschot een bijdrage te mogen leveren.