TIC Advisory kijkt terug op drukke zomer met zes deals

09 september 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

TIC Advisory kan ondanks de teruggelopen M&A-markt terugkijken op een drukke zomer. Tussen mei en begin deze maand was het M&A-bureau als financial due diligence-adviseur betrokken bij zes succesvol afgeronde deals. 

In mei nam Verbruggen Food Group de snoep- en chocoladegroothandel Bos-Gooiland over. Met de acquisitie zet Verbruggen een nieuwe stap richting de verwezenlijking van zijn ambitie om de nummer één voedingsmiddelengroothandel van Nederland te worden. 

In het kader van deze doelstelling nam Verbruggen kort daarna ook Lucullus over, een importeur van oosterse levensmiddelen en keukenbenodigdheden. Hiermee vergroot Verbruggen zijn assortiment en speelt het in op de toenemende vraag naar oosterse producten. Lucullus is vooral bekend van zijn sambal, Thaise chilisauzen en loempiasauzen. 

TIC Advisory verzorgde in opdracht van Holland Food Group, dat in 2018 eigenaar werd van Verbruggen voor beide overnames de buy-side due diligence.

De opdrachtgevers van TIC Advisory

In juli verwierf AVerest Capital een meerderheidsbelang in Hemsson en Arli Group, twee snelgroeiende Twentse familiebedrijven op het gebied van home & living. De twee bedrijven zullen worden samengevoegd “tot één sterke speler die zowel nationaal als internationaal bekend staat om de sterke individuele merken en concepten”, aldus AVeres. TIC Advisory verzorgde de buy-side due diligence.

BB Capital Investments wist in de afgelopen maanden twee deals te sluiten. Het nam een meerderheidsbelang in Infradax, een specialist in circulaire IT-oplossingen. Het Amersfoortse bedrijf, dat verschillende diensten levert die de levensduur van IT-systemen verlengen, zal de investering gebruiken voor het uitbouwen van zijn marktpositie in Nederland en Europa. 

Vanuit haar participatie in KidsKonnect nam BB Capital Investments ook het Zwolse kinderopvangplatform KidsVision overgenomen. Door de acquisitie ontstaat er een software specialist die nog beter kan inspelen op de behoeftes van de markt. TIC Advisory verzorgde voor beide transacties de buy-side due diligence.

Tot slot een overname in de onderwijswereld, die goedkeuring nodig had van de Autoriteit Consument & Markt. Wederom verzorgde TIC Advisory de buy-side due diligence.