Uitzendbureau Workstead koopt branchegenoot FlexGroup

30 juli 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Workstead heeft branchegenoot FlexGroup ingelijfd. Met de overname zet het uitzendbureau de eerste stap in zijn buy-and-build strategie, die uiteindelijk moet resulteren in landelijke dekking. Tijdens het overnametraject werd Workstead begeleid door zijn vaste M&A-adviseur Marktlink.

Door de overname ontstaat een combinatie die ruim 1.500 werknemers uit Nederland en de overige EU-landen bemiddelt in vele branches, door heel Nederland. “Workstead slaat haar vleugels verder uit in de Randstad middels de overname van FlexGroup, wat veel nieuwe kansen biedt voor Workstead in de regio”, aldus Harm van Ledden, Managing Director van Workstead.

Het twintig jaar geleden opgerichte Workstead – dat tot begin dit jaar nog VDB Dienstverlening heette – bemiddelt ruim 1.200 medewerkers uit Oost-Europese EU-landen in branches als productie, food, industrie, schoonmaak, logistiek en techniek. Naast het bemiddelen van werkplekken verzorgt Workstead ook de huisvesting voor de Europese werknemers. Het bedrijf heeft kantoren in Renswoude (hoofdkantoor), Veenendaal, Amsterdam en Haulerwijk.

Het in Alphen aan den Rijn gevestigde FlexGroup is gespecialiseerd in het uitzenden van medewerkers uit EU-landen, met name uit Polen. Daarbij zendt het bureau uit vanuit zijn eigen werving- en selectiekanalen, waarmee het ook medewerkers in andere EU-landen kan werven. Naast zijn hoofdkantoor beschikt FlexGroup tevens over twee partnerkantoren in Polen.

Eduard Craanen en Jan van den Broek

“FlexGroup heeft een gelijkwaardig businessmodel als Workstead en is actief in dezelfde branches”, zo stelt Van Ledden. “De bedrijven versterken elkaar tot een nog sterkere partij in een consoliderende markt.”

De fusie moet tevens zorgen voor synergievoordelen. Bovendien geeft Workstead aan dat klanten door de geografische ligging van de twee bedrijven nog beter en flexibeler bediend worden, en dat het recruitmentbereik van personeel uit Europa wordt vergroot.

De transactie werd begeleid door Lars de Bruin van Marktlink. “De overname van FlexGroup is strategisch een verstandige keuze die de landelijke dekking bevordert”, vertelt de M&A-consultants. Naast organische groei is Workstead voornemens om de komende jaren in Nederland uit te breiden middels een buy-and-build strategie. Het doel is om een toonaangevende landelijke speler te vormen in de flexbranche, een markt die al jaren consolideert. Wij vanuit Marktlink zijn trots om ook deze toekomstige overnames te mogen begeleiden.”

“Marktlink is voor Workstead een vaste partner in overnameprocessen”, voegt Van Ledden toe. “Alle expertises inclusief juridische begeleiding zijn beschikbaar. Dit heeft geresulteerd in een betrouwbaar en efficiënt overnameproces van FlexGroup.”