Eveline van Westerop en Jordi de Vreede partner bij Rijnconsult

28 juli 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Rijnconsult heeft er twee nieuwe vennoten bij. Eveline van Westerop en Jordi de Vreede, beide al vele jaren actief bij het organisatieadviesbureau, zijn toegetreden het partnerteam.

Eveline van Westerop sloot zich in 2007 aan bij Rijnconsult. Sinds 2017 zit ze in de tweekoppige directie van het Utrechtse kantoor. Eerst deelde ze het directeurschap met Diederik Hommes. Inmiddels doet ze dat met Boris Gooskens, die eerder dit jaar het stokje overnam van Hommes.

Door het directeurschap te delen kan Van Westerop zich ook nog volop met advieswerk bezighouden. “Mijn passie is om mensen beter tot hun recht te laten komen in hun werk”, vertelt ze. “Dit doe ik als adviseur, interim manager en coach. Hierbij combineer ik mijn achtergrond in kwaliteitsmanagement met team- en mensontwikkeling. Ik werk vanuit de gezamenlijke opgave waar een team of afdeling voor staat en ga samen met hen aan de slag om de juiste randvoorwaarden te creëren, waarna zij met nieuwe energie zelf verder kunnen gaan.”

Van Westerop heeft met name veel opdrachten gedaan binnen de agri- en foodsector. Zo was ze onlangs betrokken bij de totstandkoming van het PlanetProof-keurmerk voor de zuivel. In de wildgroei aan duurzaamheidskeurmerken – Nederland telt zo’n 250 keurmerken en bedrijfslogo’s voor duurzaamheid – behoort PlanetProof tot de enige tien die door Milieu Centraal als topkeurmerk worden aangeduid.

De kersverse partner geeft aan dat ze geniet van samenwerken met klanten of collega’s: “Door ideeën uit te wisselen en met elkaar te werken ontstaan de meest verrassende inzichten, slimme oplossingen of mooie verhalen! Blij word ik wanneer klanten meer voldoening halen uit het werk door dingen slimmer te organiseren of doordat ze hun talenten beter kunnen inzetten.”Jordi de Vreede en Eveline van Westerop - RijnconsultJordi de Vreede begon een klein jaar na Van Westerop bij Rijnconsult. Als adviseur specialiseert hij zich in veranderkunde, projectmanagement, efficiëntie, houding & gedrag en verbinden. Hij werkt met name aan opdrachten op het gebied van binnenlands bestuur.

“De vraag waarom mensen willen veranderen drijft mij”, vertelt De Vreede. “De nieuwsgierigheid naar het antwoord op die vraag heeft mij bij een breed scala van organisaties gebracht. Ik ben ervaren in organisatieontwikkeling, -inrichting en procesmanagement. Niet alleen adviseer ik bij het maken van plannen samen met medewerkers, maar ook het daadwerkelijk ‘hands-on’ implementeren van de verandering. Ik werk vooral als adviseur, maar ben ook regelmatig actief als (interim) projectleider en soms als trainer.”

Een van de dingen die hem aanspreken in het werken als adviseur is om samen met anderen concrete resultaten te boeken, “ook als dat soms erg lastig is”, aldus De Vreede. “Ik denk met veel plezier aan projecten waarin ik mensen heb kunnen helpen om een stap te zetten in hun persoonlijke ontwikkeling – zodat ze met energie aan het werk zijn.”

Energie speelt ook een belangrijke rol in zijn eigen werk. “Veel veranderingen vragen uithoudingsvermogen. Niet voor niets ben ik een enthousiast duursporter: schaatsen in Mongolië, fietsen van de Amstel Goldrace of het lopen van een marathon. Activiteiten die inspanning vergen, maar veel energie opleveren!”, besluit de nieuwe Rijnconsult-partner.