Koekjesbakker en muffinmaster haalt groeikapitaal op

01 juli 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Van Dijk Bakery, een bakker uit Zwartsluis, heeft geld opgehaald bij investeerder O2 Capital Partners.

Met het verkregen kapitaal wil Van Dijk Bakery naar eigen zeggen verdere groei nastreven, zowel nationaal als internationaal. Het familiebedrijf werd zo’n 75 jaar geleden opgericht als een kleine bakkerij, en sindsdien is het uitgegroeid tot een moderne industriële bakkerij. 

De bakkerij richt zich vooral op kwalitatief hoogwaardige patisserieproducten, zoals cakes, koekjes, muffins en chocoladeproducten. Vooral in het muffinssegment behoort Van Dijk Bakery tot een van de koplopers in de Europese markt. Zo sleepte het oer-Hollandse bedrijf begin dit jaar drie gouden kwaliteitsmedailles in de wacht van het onafhankelijke en prestigieuze DLG.

Koekjesbakker en muffinmaster haalt groeikapitaal op

De mini-muffins met citroensmaak, chocoladevulling en chocoladestukjes kregen de hoogst mogelijke score op alle onderdelen van het Duitse voedingsmiddelentestcentrum. In dit segment wil Van Dijk Bakery dan ook doorstoten tot de Europese top, zegt directeur Gijsbert van Dijk: “We willen de muffinmaster van Europa worden.” 

In O2 Capital Partners is een passende partner gevonden voor het realiseren van deze doelstellingen, zegt Van Dijk. Dit private equity-bedrijf investeert in Nederlandse mkb-ondernemingen die een forse groeipotentie in zich hebben en heeft ruime kennis van de foodbranche. Eerder stopte de Oosterbeekse investeerder al geld in Pally Biscuits.

“O2 Capital Partners kijkt ernaar uit om een bijdrage te leveren aan de verdere duurzame groei van Van Dijk Bakery”, geeft medeoprichter Philip Sluiter aan.

Van Dijk Bakery is gedurende het dealproces begeleid door Kruger en Windt Le Grand Leeuwenburgh.