Voormalig Paradiso-directeur Mark Minkman naar AEF

06 juli 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Voormalig Paradiso-directeur Mark Minkman is als adviseur gestart bij Andersson Elffers Felix (AEF). Hij richt zich hoofdzakelijk op projecten op het gebied van cultuur, media en auteursrecht.

Minkman brengt ruime bestuurlijke ervaring uit de cultuur- en mediasector mee naar het adviesbureau voor maatschappelijke vraagstukken. Naast dat hij de afgelopen zesenhalf jaar aan het hoofd stond van dé poptempel van Nederland, zat hij onder meer in de raad van toezicht van Instituur Beeld & Geluid, in het stichtingsbestuur van het Utrechtse poppodium Ekko en het bestuur van pensioenfonds PNO Media.

Voordat hij directeur werd bij Paradiso, werkte Minkman een kleine negen jaar voor de Vara. “Ik was zakelijk directeur en zat, met Vera Keur, in het bestuur”, vertelde hij vorig jaar in Het Parool. “Alle omroepoverleg deed ik ook. Dat overleg is ook een politieke arena natuurlijk en ik genoot daar erg van: onderhandelen met andere partijen, bondjes maken, tegen de NPO ingaan. Ik houd van het onderhandelingsspel, maar het gaat me er dan wel om echt iets te bereiken. Ik heb in mijn tijd veel gestreden voor autonomie van de omroepen.”

Met zijn komst naar AEF keert Minkman terug naar de adviesbranche waar hij voor zijn tijd bij de Vara ook actief was. Zo werkte hij vier jaar als adviseur voor Hypercube en voor die tijd drie jaar als senior consultant voor KPMG Bureau voor Economische Argumentatie. Eerder werkte hij ook vier jaar als senior onderzoeker voor SEO Econonmisch Onderzoek en zes jaar als onderzoeker voor O + S Amsterdam.Mark Minkman, Adviseur bij Andersson Elffers FelixZijn eerste bestuurservaring, en zijn eerste ervaring in de culturele sector, deed Minkman eind jaren 80 op als voorzitter van De Joek, het jongerencentrum van Geldrop. Ondertussen was hij ook al bezig met zijn studies: “In Tilburg had ik eerst econometrie gedaan, een van de moeilijkste studies die er zijn. Na mijn propedeuse ben ik in Amsterdam politicologie gaan doen. Ik zal niet zeggen dat het een flutstudie is, maar dat was het wel; ik deed hem met twee vingers in mijn neus. De helft van de week was ik in Geldrop bezig met De Joek”, zei hij daarover in Het Parool.

Bij AEF zet Minkman al zijn ervaring en expertise nu in bij het adviseren van publieke organisaties die in een complexe omgeving opereren.

“Met enorm veel plezier heb ik de afgelopen jaren in de cultuur en mediasector bestuurlijke verantwoordelijkheid gedragen”, zegt Minkman over zijn overstap, “Ik heb dingen bereikt waar ik buitengewoon trots op ben. Ik zet nu een volgende stap om die rijke ervaring van de afgelopen jaren te gebruiken om te adviseren en bij te dragen aan het oplossen van ingewikkelde vraagstukken waar het publieke belang een rol speelt. Er is eigenlijk maar één kantoor in Nederland dat zich bij uitstek bezighoudt met dit soort boeiende vraagstukken. Dat kantoor is AEF.”

“Drie aspecten motiveren mij in het bijzonder om te adviseren aan publieke organisaties die in een complexe omgeving opereren”, vervolgt hij. “Ten eerste het uiteenrafelen van de publieke belangen, ten tweede het positioneren van organisaties binnen die omgeving en ten derde het op een lijn brengen van verschillende belangen. Integriteit en empathie zijn leidend in mijn handelen. Bij AEF werk ik als adviseur in projecten op het gebied van cultuur, media en auteursrecht.”