Ervaren bestuurder William van Niekerk partner bij Beaufort

09 juni 2020 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

William van Niekerk heeft zich als partner verbonden aan Beaufort Corporate Consulting. Hij wordt hiermee de achtste vennoot van de adviesfirma uit Nieuwegein. 

De 50-jarige Van Niekerk gaat zich richten op interim management en advies bij herstructureringen, veranderingstrajecten en fusies en overnames. Van Niekerk heeft de afgelopen vijftien jaar meerdere directiefuncties en voorzittersrollen vervuld bij bouwbedrijven, ingenieursbureau en sectororganisaties en heeft interne fusies geleid bij onder andere Ballast Nedam, BAM en Mourik. 

Daarnaast heeft hij vanuit zijn praktijkervaring ook werk gemaakt van duurzaam ondernemen en Integrated Reporting en daarmee ook topposities bereikt op ranglijsten van onder ander de Verenging van Beleggers voor Duurzaam Ondernemen (VBDO) en het Carbon Disclosure Project (CDP). 

William van Niekerk, Partner bij Beaufort Corporate Consulting

William van Niekerk over zijn nieuwe positie: “Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan bij Beaufort. De professionaliteit en enthousiasme van het team en de werkwijze bij het herstructureren van bedrijven en organisaties spreken mij zeer aan. De komende tijd verwacht ik met Beaufort veel te kunnen betekenen in een veranderende economie.” 

Met de aansluiting van Van Niekerk versterkt Beaufort zijn kennis en capaciteit op het gebied van bouw, vastgoed, infra en energie. 

Arthur van Midden, partner bij Beaufort over de toetreding van Van Niekerk: “Met de komst van William halen we een zeer ervaren hands-on bestuurder binnen met een jarenlange managementervaring bij projectorganisaties in de bouw en infra. Met zijn inhoudelijke en operationele kennis en ervaring op het gebied van performance improvement en corporate social responsibility kunnen we onze klanten nog beter bedienen.”