ACE trekt Brune Riemeijer aan als senior manager

04 juni 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ACE Company heeft Brune Riemeijer aan boord gehaald, een ervaren finance en riskspecialist die na enkele jaren zelfstandig ondernemerschap nu is teruggekeerd naar de bureauwereld.

Riemeijer is aangesteld als senior manager bij ACE Company, een adviesbureau dat gespecialiseerd is in advies en regievoering over complexe en ingrijpende wet- en regelgeving programma’s in de financiële sector.

Hij blikt terug op het eerste contact met ACE en vertelt waarom hij heeft gekozen voor het adviesbureau uit Amsterdam: “Begin dit jaar kwam ik via een oud collega in contact met ACE. Dat klikte goed en de high-end profilering van ACE sprak mij meteen aan. ACE is een jonge ambitieuze organisatie met ervaren professionals en zet zich op een eigen herkenbare wijze in de markt.”

Riemeijer vervolgt: “Bij ACE heb ik de mogelijkheid om met een enthousiast team verder te bouwen aan een mooi kantoor met relevante dienstverlening. Daartoe biedt ACE uitdagende mogelijkheden en ruimte voor ondernemerschap. Dit gaf de doorslag.”

ACE trekt Brune Riemeijer aan als senior manager

Finance & risk

De ervaren consultant neemt een stevig trackrecord in risk & finance mee naar zijn nieuwe werkgever. Riemeijer begon zijn loopbaan in de risico management praktijk van Deloitte, na het afronden van zijn studie bedrijfskunde aan de Universiteit van Groningen. Na 7,5 jaar maakte hij de overstap naar een interne consulting positie bij ABN AMRO (Business Advisor Finance), met een focus op de finance en risk functies van de bank.

Begin 2018 besloot hij vervolgens om als zelfstandig professional verder te gaan, als strategy, finance & risk consultant. Vanuit die hoedanigheid is Riemeijer vooral actief geweest voor grote banken.

Doordat Riemeijer als extern en intern consultant heeft gewerkt binnen zowel finance als risk, heeft hij een brede blik op deze twee disciplines ontwikkeld en weet hij deze te verbinden. Hierdoor heeft hij bovendien aan veel uiteenlopende (en omvangrijke) trajecten mogen werken, die hij tevens leidde.

“Zo heb ik advies uitgebracht op gebied van regulatory reporting, non financial risk, finance & risk data management, data architectuur en data kwaliteit, van strategisch tot operationeel niveau. Daarnaast heb ik kennis van en ervaring met de opzet van nieuwe finance & risk rapportage processen en systemen”, licht hij toe.

In zijn nieuwe rol bij ACE zal Riemeijer zich vooral gaan bezighouden met (non) financial risk, regulatory change management, risk data management en architectuur.

Onlangs werd het team van ACE ook versterkt met een nieuwe partner: Carola Steenmeijer
.