Carola Steenmeijer verbindt zich als partner aan ACE

11 mei 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Voormalig KPMG-partner Carola Steenmeijer keert terug naar de bureauwereld. Ze gaat na een periode van zelfstandige adviesactiviteiten nu als partner aan de slag bij ACE. 

“De ambitie van ACE in termen van impact maken en de wijze waarop zij daar invulling aan willen geven sluit erg goed aan bij mijn persoonlijke drijfveren”, zegt Steenmeijer, die begin deze maand is toegetreden tot het partnerschap van het adviesbureau. 

De afgelopen drie jaar was Steenmeijer werkzaam vanuit haar eigen adviesbureau Steenhart Consulting. Als zelfstandig consultant hielp ze uiteenlopende opdrachtgevers met strategische risk management vraagstukken. Haar huidige benoeming bij ACE, een bureau gespecialiseerd in advies en regievoering over complexe en ingrijpende wet- en regelgeving programma’s in de financiële sector, betekent voor Steenmeijer een terugkeer naar een partnerorganisatie. 

Ervaren risk expert

Voorafgaande aan de oprichting van haar eigen adviespraktijk, fungeerde Steenmeijer namelijk ruim elf jaar als partner binnen de Risk Advisory praktijk van KPMG, waarbinnen ze zich focusde op de bankensector. In 1994 was ze bij het Big Four-kantoor gestart als adviseur Audit en Advisory, om zich vijf jaar later te voegen bij de Financial Service praktijk. Steenmeijer kan bogen op ruime advieservaring op het snijvlak van onder meer risk-measuring & risk management vraagstukken, risk governance, Basel II en III, Asset & Liability Management en risk based capital management-processen.

Carola Steenmeijer, Partner bij Ace CompanyGevraagd naar haar motivatie om het zelfstandig ondernemerschap nu te verruilen voor opnieuw een uitdaging bij een partnerorganisatie, geeft Steenmeijer aan: “In mijn tijd als zelfstandig adviseur heb ik de positieve ervaring opgedaan me te kunnen richten op de onderwerpen die er in mijn beleving toe doen en daar waardering op te krijgen.”

Daaraan voegt ze toe: “Daar staat tegenover dat ik gedurende deze periode steeds meer een team, waarvan ik zelf een onderdeel van ben (anders dan de klantenteams waar ik mee werk), ben gaan missen. Zowel zakelijk (om een meer brede propositie op te bouwen en in de markt te zetten) als persoonlijk (een team van mensen ontwikkelen en mezelf ook verder te ontwikkelen als adviseur). Tegen deze achtergrond was ik erg enthousiast toen ik in contact kwam met ACE.“
 

Goede klik

Steenmeijer blikt terug op de kennismaking met de professionals van het adviesbureau uit Amsterdam: “Via een oud-collega van KPMG kwam ik in contact met ACE, en na enkele gesprekken met andere partners en directors van ACE kwam ik snel tot het besef dat er een goede ‘klik’ was.” In haar nieuwe partnerrol zal Steenmeijer zich – in het verlengde van haar werkzaamheden als zelfstandig adviseur – vooral richten op strategisch risicomanagement met een belangrijke focus op duurzaamheid, waarbij ze vooral financiële instellingen zal ondersteunen. 

Op de vraag welke kansen zij ziet om banken te helpen in het verder professionaliseren van hun risk & compliance, zegt Steenmeijer tot slot: “Op het gebied van risk & compliance kunnen banken in mijn ogen vooral verder professionaliseren door de verbinding tussen risk en andere functies, waaronder strategy (inclusief sustainability), de business en finance te versterken.”