Marcel van Brouwershaven verbindt zich aan Lysias Advies

01 juni 2020 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Marcel van Brouwershaven is per vandaag in dienst getreden als senior adviseur bij Lysias Advies.

Van Brouwershaven richt zich bij het organisatieadviesbureau uit Amersfoort op financiële vraagstukken in de publieke sector. Geen onbekend terrein, gezien zijn uitgebreide werkervaring als onder andere adviserend en controlerend partner/accountant bij Deloitte, concerncontroller bij twee gemeenten en een provincie en waarnemend directeur Stadsbestuurscentrum bij de gemeente Dordrecht. 

In zijn laatste rol als directeur sociaal domein bij de gemeente Dordrecht was V ambtelijk opdrachtgever en verantwoordelijk voor het beleid en de uitvoering van de Wmo, jeugdhulp, schuldhulpverlening, armoedebestrijding, beschermd wonen en maatschappelijke opvang. 

Marcel van Brouwershaven. Senior Adviseur, Lysias Advies

Volgens Magdeleen Sturm, algemeen directeur van Lysias Advies, is Van Brouwershaven “de perfecte adviseur om perspectief te bieden in de stevige financiële opgaven” waar de overheid juist nu mee aan de slag gaat. “Marcel heeft kennis van financiën en bedrijfsvoering binnen het publieke domein.”

Van Brouwershaven over zijn nieuwe uitdaging: “Vanaf de eerste gesprekken klikt het met mijn collega’s. Eigenzinnige vakmensen die voor organisaties op zoek zijn naar verrassende oplossingen voor maatschappelijke opgaven. Dat is ook terug te zien in het type opdrachten waarvoor Lysias gevraagd wordt.” 

Lysias Advies werkt voor het Rijk, gemeenten, provincies, waterschappen, onderwijsinstellingen, GGD’en en andere publieke organisaties. Het bureau telt zo’n 30 projectmanagers en adviseurs.

Vorige maand sloot ook oud-wethouder van Almere Jerzy Soetekouw zich aan bij Lysias Advies.