Oud-wethouder Almere Jerzy Soetekouw adviseur bij Lysias

01 mei 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Jerzy Soetekouw, oud-wethouder van gemeente Almere namens de Partij van de Arbeid, heeft zich als adviseur geassocieerd aan Lysias Advies. 

Magdeleen Sturm, algemeen directeur van het organisatieadviesbureau uit Amersfoort, is enthousiast over de komst van Soetekouw: “Met Jerzy kunnen we onze opdrachtgevers in het sociaal domein nog beter adviseren. Hij is bevlogen en brengt als jonge bestuurder unieke ervaring met zich mee.” 

Soetekouw was van maart 2018 tot november 2019 wethouder Sociaal Domein, Diversiteit en Inclusie in Almere. Zijn portefeuille bestond uit het Sociaal Domein (Wmo, Participatie, Werk & Inkomen), Inclusie & Diversiteit, Laaggeletterdheid en Aanpak personen met verward gedrag. Daarvoor was hij fractievoorzitter van de PvdA en vicevoorzitter Rekenkamer voor de gemeente Almere. 

Oud-wethouder Almere Jerzy Soetekouw adviseur bij Lysias

De kersverse consultant moest aftreden als wethouder na een lokale politieke crisis. VVD, ChristenUnie en D66 zegden het vertrouwen in de Partij van de Arbeid op, waarna die partij besloot om Soetekouw terug te trekken uit het college. Vooral de VVD vond dat de PvdA te veel met zichzelf bezig was en onhandig had geopereerd op een aantal thema’s. 

Met een emotionele toespraak nam Soetekouw afscheid als wethouder. Het is voor het eerst in de geschiedenis van Almere dat de PvdA geen deel uitmaakt van het college van burgemeester en wethouders.

Soetekouw kijkt er nu naar uit om “zijn maatschappelijke drive te benutten” bij Lysias Advies. “Ik kan nu kritisch meedenken en -adviseren wat er echt werkt, en wat niet; hoe gemeenschapsgeld wordt besteed en waar het echt beter kan en moet. Zeker in deze tijd is dat belangrijk.” 

Hij richt zich op vraagstukken in het sociaal domein. “Gemeenten stonden al voor pittige opgaven, en de komende tijd wordt het ook financieel alleen maar lastiger. Zeker in het sociaal domein komt het er nu op aan te doen wat werkt”, sluit Sturm af.