Ervaren adviseur Frédérique Spannenburg start bij Berenschot

19 mei 2020 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Frédérique Spannenburg is in dienst getreden bij Berenschot als senior managing consultant. 

De ervaren professional sluit zich aan bij het adviesteam dat zich bezighoudt met leiderschapsontwikkeling en organisatieverandering. 

Sanne van den Bosch, managing director bij Berenschot is verheugd met de aanstelling: “Wij krijgen met Frédérique een zeer ervaren collega erbij, die haar klanten een uniek perspectief op leiderschap in verandering kan bieden. Met haar veelzijdige achtergrond in zowel de harde als zachte kant van veranderen, helpt zij leidinggevenden hun impact op duurzame gedragsverandering substantieel te vergroten.”

Spannenburg brengt meer dan twintig jaar aan ervaring in het aansturen en begeleiden van complexe verandertrajecten, leiderschapsvraagstukken en teamontwikkelingstrajecten met zich mee naar het organisatieadviesbureau.

Frédérique Spannenburg, senior managing consultant, Berenschot

De afgelopen drie jaar werkte ze vanuit haar eigen adviespraktijk in Singapore voor Aziatische en internationale klanten, waaronder Janssen Pharmaceuticals, AngloAmerican, Goldman Sachs en Booking.com. De opdrachten lagen op het snijvlak van leadership development, high performing teams en change management, vaak in combinatie met diversiteit en inclusiviteit. 

Voor haar vertrek naar Azië werkte Spannenburg jarenlang als (change) consultant in Nederland en in andere Europese landen. Groot geworden in de ‘harde’ consulting skills bij onder andere Coopers & Lybrand (nu PwC) en Capgemini Ernst & Young (nu Capgemini Invent), legde zij zich steeds meer toe op de ‘zachte’ kant van veranderen.

Tussen 2011 en 2016 werkte ze bij twee boetiek bureaus gespecialiseerd in verandervraagstukken.

Eerder dit jaar keerde Johan Linssen terug naar Berenschot, ook in de rol van senior managing consultant.