Johan Linssen keert terug naar adviesbureau Berenschot

13 februari 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vier jaar na Berenschot in Zuid-Afrika te hebben verlaten, is Johan Linssen per 1 februari teruggekeerd naar zijn oude werkgever.

De 35-jarige Linssen is als Senior Managing Consultant aangesteld bij Berenschot en zet zich in die rol in binnen de zorgpraktijk van het Utrechtse organisatieadviesbureau. “Dit voelt als thuiskomen!”, laat Linssen weten in een reactie. De adviseur kan leunen op een uitgebreide ervaring binnen het zorgdomein. Zo was Linssen de afgelopen jaren onder meer lid van de Raad van Bestuur van Momentum, een specialistische zorginstelling in Noord-Brabant en Gelderland met zo’n 200 medewerkers. Momentum behandelt patiënten met psychiatrische problemen zoals trauma’s en persoonlijkheidsstoornissen, waarvan velen een drugsverslaving hebben.

Ook was hij Associate Partner bij Lexsigma, een advocatenkantoor dat zich richt op de zorgsector. Vanuit deze functie maakte hij zich hard voor de contractuele vrijheid en financiële positie van zorginstellingen en ziekenhuizen én de vrije artsenkeuze in Nederland, onder meer via verschillende spraakmakende gerechtelijke procedures. Daarvoor werkte Linssen vier jaar voor Capgemini als consultant en vijf jaar voor Berenschot, eerst in Nederland als financieel-economisch adviseur, later drie jaar als Managing Director in Zuid-Afrika binnen de joint venture van Berenschot en Mazars.

Johan Linssen, Senior Managing Consultant bij Berenschot

Op het oude nest

Terug bij Berenschot zal Linssen zich weer op het Nederlandse zorgdomein gaan richten. “Met mijn ervaring als zorgbestuurder hoop ik samen met Berenschot-collega’s een waardevolle bijdrage te leveren aan strategische vraagstukken in de Nederlandse zorgsector rondom bekostiging, financiering, organisatie- en strategieontwikkeling”, aldus Linssen over zijn nieuwe uitdaging.

Berenschot heeft ongeveer 350 medewerkers in dienst, die actief zijn vanuit Utrecht en Brussel. De Zorgpraktijk van Berenschot helpt opdrachtgevers op het gebied van beleid, samenwerking in de zorg, prestatieverbetering in de bedrijfsvoering en menselijk kapitaal. De praktijk wordt geleid door Jeroen Gelevert, die ook leiding geeft aan de adviestakken voor onderwijs, sociale zekerheid én kunst, cultuur & media. 

Bekijk al het zorgnieuws van Berenschot in de rubriek Berenschot | Zorg.