Michael Jongeneel leidt Financial Services-tak van Bain

22 april 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bain & Company heeft partner Michael Jongeneel benoemd tot hoofd van de Financial Services-praktijk.

In zijn nieuwe rol zal Jongeneel leiding geven aan Bain & Company's dienstverlening, klantenmanagement en kennisleiderschap aan alle klanten in de sector, waaronder banken, verzekeraars, pensioenfondsen, assetmanagers, fintechs en financiële toezichthouders.

Jongeneel is gespecialiseerd in strategie, organisatieontwikkeling en digitalisering, met een bijzondere focus op duurzaamheid. Hij neemt meer dan twintig jaar aan consultancy- en bancaire ervaring mee in zijn nieuwe rol, en zal rapporteren aan Stephen Bertrand, Managing Partner van het Nederlandse kantoor, en eveneens aan Dirk Vater, een in Frankfurt gevestigde partner die leiding geeft aan de Financial Services Practice voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA).

Michael Jongeneel, Head of Financial Services at Bain & CompanyJongeneel begon zijn loopbaan in het consultancydomein, onder meer omdat hij werd aangetrokken door de steile leercurve die de branche kenmerkt. Na enkele jaren bij Accenture te hebben gewerkt sloot hij zich aan bij strategy consultancykantoor McKinsey & Company, waar hij doorgroeide naar de rol van Engagement Manager. Kort voor hij de stap naar Junior Partner kon maken, koos hij voor een andere weg. 

Jongeneel besloot – in navolging van een ingrijpende verandering in zijn privéleven – om wat gas terug te nemen (strategy consulting is een veeleisende sector om binnen te werken) en om zijn levensdoel te volgen; meer impact leveren aan de maatschappij. Op een leeftijd van 33 sloot hij zich aan bij Triodos Bank als bestuurslid en Chief Operating Officer (COO). Triodos Bank is een Nederlandse bank waar de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties een centrale plek innemen binnen de missie en operaties van de organisatie. 

Inmiddels dertien jaar later, is Jongeneel blij met de impact die hij binnen het strategy consultancykantoor kan maken. Jongeneel is sinds begin 2016 werkzaam bij Bain & Company als partner.

“In mijn rol bij Bain kan ik meerdere organisaties ondersteunen bij het creëren van impact, niet alleen voor hen zelf en hun aandeelhouders, maar ook voor hun klanten en de maatschappij. Ik geloof in het principe van ‘shared value’, waarbij de belangen van alle betrokken partijen in evenwicht zijn.”

Naast zijn werkzaamheden voor Bain & Company is Jongeneel Non Executive Boardmember bij Giro 555/Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) en is hij lid van de Raad van Commissarissen van advocatenkantoor Nauta Dutilh.