Marco Folpmers keer terug naar de adviesbranche bij Deloitte

16 april 2020 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Marco Folpmers heeft zich als partner aangesloten bij de Risk Advisory-praktijk van Deloitte. Daarmee keert hij na een jaar afwezigheid alweer terug in de adviesbranche.

Folpmers (1969) heeft een sterke staat van dienst binnen de consultancywereld. Gedurende zijn 25 jaar lange carrière hield hij zich voornamelijk bezig met risicomanagement. Hij begon zijn loopbaan in 1995 als consultant bij EY, dat toen nog Ernst & Young werd genoemd. Gedurende zijn tijd bij het kantoor begon hij ook aan zijn promotietraject in economische wetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam, dat hij in 2002 succesvol afrondde.

Toen de consultingtak van Ernst & Young in 2000 werd overgenomen door Capgemini verhuisde Folpmers mee. Hij bleef nog lange tijd in dienst bij de mondiale IT-dienstverlener en stond onder meer aan het hoofd van het Financial Risk Management-team.
Marco Folpmers, Partner bij DeloitteVanaf begin 2013 gaf Folpmers vanuit Capgemini twee jaar lang leiding aan het Internal Liquidity Adequacy Assessment Program (ILAAP)-team van ABN Amro. Het team werd opgericht in de nasleep van de financiële crisis en had tot taak om de liquiditeitspositie van de bank te bewaken.

In 2015 maakte Folpmers de overstap naar Accenture. Daar was hij ruim vier jaar lang managing director van de Finance & Risk-units in Amsterdam en Brussel. Vervolgens werkte hij een jaar lang als financial risk manager voor verzekeraar Vivat.

Toch lijkt het erop dat Flompers zich het prettigst voelt binnen het advieslandschap, want sinds deze maand is hij weer actief binnen de consultancywereld. Als partner binnen het Risk Advisory-team van Deloitte is hij onder meer verantwoordelijk voor adviesdiensten op het gebied van kredietrisicomodellering en de impact van nieuwe wet- en regelgeving op banken.

Hij combineert zijn werkzaamheden voor Deloitte met zijn hoogleraarschap aan Universiteit van Tilburg, waar hij al sinds 2010 één dag per week voor de klas staat.