Lucienne de la Haije nieuwe HR Officer bij ACE

15 april 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Al enige tijd zet Lucienne de la Haije zich in voor ACE Company. Aan het woord De la Haije, die haar ervaringen bij het adviesbureau deelt. 

“Mijn ontvangst bij ACE Company was heel warm. Een aantal dagen voor ik startte kreeg ik een heel mooi boeket thuisbezorgd met een leuke boodschap, en in de eerste teammeeting kreeg ik een gepersonaliseerde koffiemok overhandigd, waardoor ik nogmaals werd welkom geheten. Iedereen is heel erg open binnen deze organisatie. Dat zorgde er onder andere voor dat ik mij direct thuis voelde bij dit bedrijf”, zegt De la Haije, HR Officer bij ACE Company. 

De ervaren professional maakte de overstap naar het adviesbureau vanuit de headhunterswereld. Zo werkte De la Haije tot voor kort bij recruitmentgigant Oliver James Associates, waar ze zo’n anderhalf jaar actief was als Senior Consultant. Eerder was ze bijna twee jaar werkzaam bij Novisource, een consultancypartner voor business- en IT-vraagstukken, en daarvoor was ze een jaar in dienst was bij Next Ventures, een recruimentbureau dat zich focust op de technologiesector. 

Na in 2014 aan de Hogeschool van Amsterdam haar bacheloropleiding International Business & Management te hebben afgerond, begon De la Haije haar professionele loopbaan bij recruitmentbureau Levy Associates als IT Recruitment Consultant. 

Lucienne de la Haije, HR Officer, ACE

De la Haije licht haar keuze voor ACE Company toe: “De manier van werken – zowel bij klanten als intern – spreekt mij ontzettend aan. Daarnaast is er ontzettend veel te doen en is er een groei ingezet waardoor er veel kansen liggen. Ik kom zelf uit een ondernemersgezin en binnen ACE krijg ik de kans om te ondernemen. Logischerwijs word ik daar erg gelukkig van. Daarover gesproken: één van de kansen is dat we binnenkort een nieuw label introduceren aan de markt, wat onwijs gaaf is om aan mee te werken.”

De komende tijd is De la Haije binnen ACE Company werkzaam als HR Officer. “Ik ga mij vanuit deze rol onder andere bezighouden met onderwerpen als diversiteit en inclusie. Bij ACE vind ik dat we het al heel goed doen wat betreft dit onderwerp. We hebben bijvoorbeeld al vijf nationaliteiten binnen het bedrijf, waarvan bijna 40% vrouw is. Dit is natuurlijk heel al positief, maar we moeten ons als organisatie ook blijven ontwikkelen op dit vlak.”

Daarnaast zal ze zich ook gaan richten op employer branding. “Ons merk als werkgever kan verder worden uitgebreid. Recent hebben wij een campagne gehad op metrostations in Amsterdam en dat leverde goede resultaten. Dit is dus ook iets waar ik, ondanks de huidige omstandigheden, verder over aan het nadenken ben. Nieuwe manieren om de beste professionals bij ons in het team te kunnen verwelkomen”, aldus De la Haije. 

Verder is De La Haije ook verantwoordelijk voor het wervings- en selectieproces van ACE, dat zich richt op complexe wet- en regelgevingsprogramma’s in de financiële sector. Ze geeft aan dat het vinden van geschikte nieuwe collega’s in de huidige markt een interessante opgave is: “Omdat een 7 voor ACE niet voldoende is, hebben we feitelijk nog een kleinere markt om uit te vissen. Dat is beslist een uitdaging, daar sta ik wel volledig achter: alleen met de beste mensen kunnen wij onze klanten optimaal bedienen.” 

Inmiddels heeft de HR Officer haar eerste weken bij ACE achter de rug. Ze laat weten dat ze op haar plek zit bij het bedrijf en legt uit waarom: “Als ik kijk naar de gesprekken die ik met alle collega’s heb gehad, zie ik één ding wat er echt uit springt: de cultuur van ACE. Iedereen wil de beste worden én blijven, maar het moet wel leuk zijn. Dit is ook het unieke aan ACE, er wordt veel van je verwacht maar ondertussen moet je wel een grapje kunnen maken. In deze werkfilosofie kan ik mijzelf erg vinden.”