Twee professionals over hun start bij ACE Company

03 maart 2020 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bernhard van der Poel en Chiara Gamarra sloten zich begin dit jaar aan bij ACE Company. Volgens Van der Poel en Gamarra zorgen de werkwijze van het adviesbureau en de gastvrije kantoorsfeer ervoor dat ze zich direct welkom en onderdeel van het team voelen.

ACE Company, dat werd opgericht in 2016, is een in Nederland gevestigd consultancybureau dat gespecialiseerd is op het gebied van de complexe wet- en regelgeving die van toepassing is binnen de financiële sector. Of het nu gaat om een ‘impact assessment’, ‘operational readiness assessment’ of ‘integrated regulatory control’, zoals BCBS239 of MiFid II, het bedrijf werkt altijd met kleine managementadviesteams, die zich samen met de klant inzetten om de beste resultaten te realiseren. 

In de ogen van Bernhard van der Poel en Chiara Gamarra, die onlangs van start gingen bij ACE Company, is de samenwerkingsbenadering kenmerkend voor het adviesbedrijf. Management Consultant Gamarra en Senior Management Consultant Van der Poel begonnen begin dit jaar bij ACE en spraken hier onlangs over met de redactie van Consultancy.nl. In dat gesprek benadrukte allebei de professionals dat ACE Company hen vanaf het eerste moment echt heeft bijgestaan.

Gamarra, die eerder werkte bij Bunq en Bitonic, licht haar keuze voor ACE toe: “Na drie jaar in de fintech-industrie, gespecialiseerd op het gebied van compliance en anti-financiële criminaliteit, besloot ik dat het tijd was voor de volgende stap in mijn carrière en startte ik als een consultant in de financiële sector. Toen ik voor het eerst op kantoor kwam tijdens de interviewrondes, voelde ik mijzelf meteen op mijn plek bij ACE. Als expat die in het buitenland woont, is het gevoel ergens thuis te horen bijzonder belangrijk.”

Bernhard van der Poel en Chiara Gamarra

De aantrekkingskracht van een boetiekbureau

Van der Poel kwam bij ACE Company na eerder twee jaar de rol van Junior Manager Financial Risk bij Deloitte te hebben vervuld. Van der Poel vertelt dat de reden voor hem om over te stappen van een Big Four-kantoor naar een boetiekbureau heeft te maken met zijn verlangen om zijn ondernemerskant te verkennen. Door de collaboratieve teambenadering van ACE heeft Van der Poel “meer verantwoordelijkheid” op zijn bord, omdat het boetiekbureau gelooft in de keuzes die hij maakt en zal maken om ACE verder te laten groeien. 

“Ik vind een klein kantoor aantrekkelijker omdat je veel meer gebieden van het speelveld ziet dan bij grotere kantoren”, legt Van der Poel uit. “Ik ben zeer goed ontvangen door ACE. Nog voordat ik in dienst was, ontving ik uitnodigingen voor de strategiedagen en het kerstdiner. Het team is heel hecht en iedereen kent elkaar goed, wat eveneens de charme is van een klein boetiekbureau zoals ACE. Na bijna twee maanden voel ik me al echt onderdeel van het team en kijk ik ernaar uit iedereen beter te leren kennen.” 

Veel young professionals beschouwen de advieswereld als een sector om zichzelf klaar te stomen voor hun verdere carrière. De werkzaamheden van consultants zijn buitengewoon gevarieerd: ze werken aan uiteenlopende projecten in binnen- en buitenland. Hierdoor hebben consultancybureaus een schat aan kennis en ervaring in hun organisatie, waar nieuwkomers beslist van kunnen leren, hetgeen de reden was voor Gamarra om de overstap te maken naar de advieswereld. 

“Toen ik met ACE in contact kwam, leek het me een perfecte plek om te werken”, laat Gamarra weten. “Hoogopgeleide collega’s, kleine en gefocuste teams die werken aan de onderwerpen waarin ik mij graag wil verdiepen. Ik vind het idee om met meerdere klanten te kunnen werken en verschillende realiteiten te zien een uitdaging, en ik geloof dat het een perfecte gelegenheid zal zijn om meer te weten te komen over dit werkgebied. Ik kijk ernaar uit veel nieuwe dingen te leren!” 

Van der Poel laat weten in de eerste weken bij ACE al het nodige te hebben geleerd. Hoewel hij de afgelopen jaren al veel ervaring heeft opgedaan op het gebied van krediet- en liquiditeitsrisicobeheer, inclusief reporting, datamanagement en projectbeheer, heeft hij die kennis en ervaring de afgelopen weken al kunnen uitbreiden door voor klanten van ACE aan nieuwe projecten te werken. 

“Bij mijn eerste opdracht ben ik projectleider en zullen we voor een Nederlandse bank de dataketen van bron tot eindgebruiker optimaliseren. De uitdaging ligt hier met name op het gebied van stakeholdermanagement en verandermanagement: hoe kun je ervoor zorgen dat alle betrokkenen in de dataketen weten wat zijn of haar verantwoordelijkheden zijn en hoe kun je de verandering in de organisatie waarborgen? Daarnaast komt er ook een technische uitdaging bij kijken, wat ik interessant vind. Het uiteindelijke doel is een stabieler financieel systeem te creëren voor onze klant.”