Rudy van der Linden over zijn eerste half jaar bij ACE Company

21 november 2019 Consultancy.nl

Sinds een half jaar werkt Rudy van der Linden als Director voor ACE Company. Consultancy.nl sprak met Van der Linden over zijn eerste zes maanden bij het adviesbureau gericht op complexe en ingrijpende wet- en regelgeving in de financiële sector: “We hebben een heel energiek en internationaal team en ik voel me helemaal thuis bij ACE.” 

In april begon Rudy Van der Linden bij ACE Company. Hij nam ruim 25 jaar ervaring in de (internationale) financiële sector mee naar het bureau aan de Amsterdamse Zuidas. Van der Linden begon zijn loopbaan in 1992 als Consultant bij Twynstra Gudde. Daarna werkt hij ruim achttien jaar in verschillende (management)rollen voor Achmea, om in 2016 weer terug te keren in de adviesbranche door als Principal Consultant aan de slag te gaan bij Magnitude. Vanuit daar maakte hij dit voorjaar de overstap naar ACE.

“Het mooie van consultancy is dat ik zo organisaties en mensen kan helpen bij problemen waar ze echt mee zitten”, vertelt Van der Linden over zijn besluit om opnieuw voor een adviesbureau aan de slag te gaan. “Ik probeer de organisaties waar ik werk duurzaam te versterken door bijvoorbeeld nieuwe competenties mee te nemen of bestaande verder te versterken. Dat heeft een blijvende impact en geeft daarom veel voldoening! Daarnaast vind ik het leuk om complexe problemen weer overzichtelijk te maken en bij te dragen aan een oplossing. En dat het liefst met een divers en multidisciplinair team. En dat vind ik allemaal in consultancy!” 

Beide kanten van de tafel

In zijn werk als consultant kan Van der Linden nu putten uit zijn ervaring aan beide kanten van de tafel. “Ik heb het geluk gehad om afwisselend zowel opdrachtgever als opdrachtnemer te zijn geweest in grote verandertrajecten. Omdat ik veel ervaring heb in executive-rollen kan ik me in de regel goed verplaatsen in de situatie van onze cliënten. Ik ken grote financiële instellingen ook van binnenuit en gebruik deze ervaring in mijn adviserende rol.” 

“Eén van de lessen die ik meeneem is: als je het niet organiseert, gebeurt er niets. Bijna niets gaat vanzelf en alleen een intentie of ambitie uitspreken is onvoldoende. Je moet mensen en middelen rond een concreet doel bij elkaar brengen en er steeds aandacht aan blijven geven om iets voor elkaar te krijgen. En dat is trouwens ook heel leuk om te doen!” 

Rudy van der Linden over zijn eerste half jaar bij ACE Company

Zijn kennis en ervaring zet hij nu in voor de klanten van ACE. “Er komt veel regelgeving af op de financiële sector. Wij hebben een praktisch beproefde aanpak om alle regulatory change goed te kunnen besturen en beheersen. Daar betrekken we meerdere disciplines bij zoals finance, risk, compliance maar ook IT- en data analytics-professionals. Wij zorgen ook dat die goed met elkaar samenwerken. Soms is dat voor een extern consultant gemakkelijker dan voor een eigen medewerker.” 

“Onze ervaring is dat er vooral goed gekeken moet worden naar de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de juiste data’, vervolgt hij. “Daar zit vaak de grootste uitdaging. Een andere grote uitdaging is veelal het managen van afhankelijkheden en prioriteiten met andere change-trajecten in een Agile omgeving. Dat gaat niet vanzelf goed.”

Sustainable Finance

In zijn rol van Director geeft Van der Linden mede leiding aan het Verzekerings- en Pensioenteam van ACE. “Eén van de concrete vraagstukken waar ons team zich op richt is hoe de regelgeving rond ‘Sustainable Finance’ uit te voeren. Dat is nieuwe regelgeving voor de financiële sector die een bijdrage gaat leveren aan het verder verduurzamen van de economie. Sustainable Finance gaat een grote impact hebben op banken, verzekeringsmaatschappijen en investment managers. En het heeft nadrukkelijk de aandacht van DNB.”

“De komende jaren wordt dit een van de belangrijkste onderwerpen”, vervolgt hij: “Wat zijn de implicaties van deze nieuwe regelgeving? Wat zijn de ambities van de organisatie? Wat moeten/willen we doen en hoe structureren we dat in een programma? Ook richten we ons op MiFID II-regelgeving. Bij menig vermogensbeheerder laat de implementatie hiervan nog wat te wensen over en wij ondersteunen bij het oplossen van de vraagstukken.” 

Met het eerste half jaar achter de rug, kijkt Van der Linden terug op een geslaagde start. “De eerste maanden zijn heel goed bevallen! We hebben een heel energiek en internationaal team en ik voel me helemaal thuis bij ACE. Naast diverse opdrachten voor verschillende verzekeringsmaatschappijen, heb ik me vooral beziggehouden met het verder uitbouwen van ons groeiende team. Tot slot is het leuk om met zo’n maatschappelijk relevant thema als Sustainable Finance bezig te zijn. Ik vind het mooi aan deze ontwikkeling te mogen bijdragen.”


Profiel
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners Wielinq WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup