Rianne Hordijk en Kevin van Hoof gestart bij Boer & Croon

14 april 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Rianne Hordijk en Kevin van Hoof hebben zich als Young Executive (YE) aangesloten bij Amsterdams managementadviesbureau Boer & Croon.

“Wij selecteren mensen natuurlijk op competenties en bieden ze daarnaast ook een leerpakket. Zo bieden we young professionals zes jaar aan ontwikkeling in drie jaar tijd. Dat doen we door ze in een heel zwaar opleidingsprogramma te plaatsen, waarin ze zichzelf individueel ontwikkelen maar ook leren wat het belang van samenwerken is. Dat maakt wat wij young professionals hebben te bieden betrekkelijk uniek”, vertelt Jaap Heeringa, Partner bij Boer & Croon, over het Young Executive-programma van het bedrijf.  

Sinds kort doorloopt Rianne Hordijk het opleidingsprogramma. Ze licht haar keuze voor Boer & Croon toe: “Na een bijzonder leuk gesprek met een huidige YE stond mijn keuze voor Boer & Croon vast. Dit in het bijzonder omdat er inderdaad sprake is van diversiteit aan werkzaamheden. Ook vanwege de nadruk op professionele en persoonlijke ontwikkeling en natuurlijk de leuke sfeer en manier van omgaan met elkaar. Ik heb geen moment aan mijn beslissing getwijfeld.”

Rianne Hordijk en Kevin van Hoof - Boer & Croon

Dit jaar rondde Hordijk aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam haar masteropleiding Economics of Markets and Organisations af. Haar scriptie ging over de effecten van negatieve spaarrente op consumentengedrag: “Ik vond dat consumenten zich in hun beslissing om te sparen of uit te geven vooral baseren op de nominale rente en niet op de reële rente. Dit is opvallend, want vanuit economisch perspectief zouden we verwachten dat mensen zich op de reële rente baseren.”

Hordijk geeft aan het naar haar zin te hebben bij het adviesbureau en hoopt in de toekomst een functie te vervullen waar ook haar rechtenstudie (Erasmus Universiteit) van pas zal komen: “Een rol waarin ik mijn kennis en enthousiasme voor economie, data en rechten kwijt kan lijkt me heel interessant. Daarnaast kijk ik ernaar uit om de komende tijd mijn kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen bij opdrachten, waardoor ik de plezierige, persoonlijke manier van werken en met elkaar omgaan van Boer & Croon mag uitdragen.”

Naast Hordijk, begon ook Kevin van Hoof onlangs met het YE-programma. Van Hoof rondde afgelopen jaar zijn masteropleiding Privaatrecht aan de Universiteit van Amsterdam af. Zijn scriptie schreef hij over de invulling van de aansprakelijkheid voor gebrekkige opstallen: “Een half jaar voor mijn master heb ik een bedrijfspand ontwikkeld en was ik erg benieuwd naar het vraagstuk aansprakelijkheid. Middels mijn scriptie heb ik de reikwijdte van deze aansprakelijkheid onderzocht.”

Kort hierna ging Van Hoof aan de slag bij beveiligingsbedrijf Reset National als Projectmanager, een functie die hij ruim een half jaar vervulde. Tijdens deze periode kwam hij in gesprek met enkele Young Executives. “Door de persoonlijke benadering en de goede verhalen die ik van hen hoorde werd mijn enthousiasme voor Boer & Croon direct gewekt. Het opleidingsprogramma en de diverse opdrachten maken Boer & Croon de ideale organisatie voor mij. Daarom heb ik voor dit bedrijf gekozen”, zegt Van Hoof.

De komende tijd hoopt Van Hoof zich zowel persoonlijk als professioneel te ontwikkelen bij Boer & Croon. Hij kijkt daarbij vooral uit naar de grote variëteit in opdrachten bij klanten. “Dit geeft mij de uitgelezen kans om mee te kunnen kijken bij verschillende professionele organisaties en te leren in wat voor omgeving ik het beste tot mijn recht kom. Ondanks mijn ervaring als projectmanager ben ik enthousiast en nieuwsgierig om ook andere rollen te bekleden in toekomstige opdrachten”, besluit Van Hoof.