PA benoemt Djalmar Sistermans tot Head of Banking Benelux

30 maart 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Djalmar Sistermans is de nieuwe Head of Banking Benelux van PA Consulting. De 43-jarige Sistermans brengt ruim dertien jaar ervaring in de financiële sector én zeven jaar ervaring als proftennisser mee naar het adviesbureau. In zijn nieuwe rol richt hij zich op het verder versterken en laten groeien van de banking-praktijk. 

De afgelopen tien jaar was Sistermans actief als managementconsultant. Hij ondersteunde diverse financiële instellingen bij grote (verander)programma’s op gebieden als finance, datamanagement en risk & compliance. 

Hij maakt de overstap naar PA Consulting vanuit PwC, waar hij de afgelopen drieënhalf jaar de rol van Director Finance in Banking vervulde. Voor die tijd werkte hij twee jaar als Global lead Finance & Control en Managing Partner voor business- en technologieconsultant Delta Capita, terwijl hij eerder ruim drie jaar in de weer was als Management Consultant bij Double Effect (het huidige Synechron), alwaar hij de Finance & Control-praktijk opzette.

Djalmar Sistermans, Head of Banking Benelux, PA Consulting

In de jaren daarvoor bekleedde hij interne functies bij grootbanken Rabobank en ABN Amro, waar hij zich richtte op product control binnen financiële markten. Dat deed hij ruim drie jaar bij Rabobank, en daarvoor zo’n driekwart jaar bij ABN Amro. Hier trad hij in dienst hij na het afronden van zijn opleiding International Economics & Finance aan Tilburg University.

Voorafgaand aan zijn studietijd had Sistermans er echter al een hele carrière opzitten: van 1995 tot 2002 was hij proftennisser. Daarbij blonk hij met name uit in het dubbelspel, waarmee hij de 140e plek op de ATP-wereldranglijst behaalde. 

Verdubbelen in Nederland

Als de nieuwe Head of Banking Benelux van PA Consulting wordt hij verantwoordelijk voor het verder versterken en uitbouwen van de banking-activiteiten van het internationale adviesbureau. “Het is een prachtige nieuwe kans voor mij om invulling te mogen geven aan deze rol”, geeft Sistermans aan in reactie op zijn benoeming.

“PA Consulting is een groeiende innovatieve organisatie met ontzettend goede consultants. Het bureau heeft een mondiale footprint, is employee-owned en heeft een stevig fundament met 70 consultants in Nederland. De ambitie is om dit aantal te verdubbelen in de komende vijf jaar. Deze ambitie ga ik mede vormgeven.”

PA Consulting springt er voor Sistermans duidelijk uit: “PA Consulting omarmt ondernemerschap. Ik kan hier meebouwen aan de groei en kennisopbouw binnen Nederland. We zijn meer gespecialiseerd dan een Big Four, maar beschikken tegelijkertijd wel over een internationaal netwerk. Ik kijk ernaar uit samen met mijn collega’s verder te bouwen op het sterke fundament dat er al ligt.”