Dieven stelen apparatuur van verkeersadviesbureau

18 maart 2020 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Dieven hebben zeer dure apparatuur gestolen van verkeersadviesbureau X Stream Traffic Consultancy. Dat meldt regionaal nieuwsplatform DeDrontenaar.nl.

X Stream Traffic Consultancy is een onderzoek- en adviesbureau met een kleine 20 jaar ervaring op het gebied van (kruispunt)doorstroming, verkeersmanagementtoepassingen, verkeersonderzoek en verkeersvoorzieningen. Het bureau is ontstaan uit Freelance Traffic Engineering, dat vanaf 2001 voornamelijk actief was in het oplossen van verkeersregelkundige vraagstukken en verkeersonderzoek.

Enige tijd geleden schakelde de gemeente Dronten het adviesbureau in voor een onderzoek. Om die reden plaatste directeur-grootaandeelhouder Wim van der Heide langs het fietspad bij ‘De Sikkel’ een verkeersteller, die hij bovendien vastmaakte aan een grondanker. Deze maatregel bleek echter niet voldoende, want sinds eind februari is de teller spoorloos. Vermoedelijk is sprake van diefstal, omdat ook de kabels die over het fietspad lagen zijn verdwenen. 

Dieven stelen apparatuur van verkeersadviesbureau

“Deze teller vertegenwoordigt een behoorlijke waarde en bevat onderzoeksgegevens voor de gemeente Dronten. De dader of daders hebben helemaal niets aan het apparaat. Ik hoop dat ze het ergens in de struiken hebben gegooid en dat Drontenaren iets hebben gezien”, vertelt Van der Heide tegen nieuwsplatform DeDrontenaar.nl. Hij roept Drontenaren op hem te helpen de teller terug te vinden. Naast dat de onderzoeksgegevens nu weg zijn, heeft de apparatuur een waarde van zo’n €2500.

Het is niet de eerste keer dat onbevoegden aan apparaten van het adviesbureau zitten. Zo werd enkele jaren geleden in Dronten aan de Colijnweg een teller van het adviesbedrijf meerdere keren vernield. Toch is deze gang van zaken eerder uitzondering dan regel, benadrukt Van der Heide: “We hebben eigenlijk weinig last van dit soort zaken. Heel af en toe wordt er iets stukgemaakt, dat was aan de Colijnweg ook het geval. Maar een teller volledig weghalen: het is bij mij de eerste keer dat dit gebeurt.”