JBR begeleidt verkoop van Peruviaans maritiem bedrijf

17 februari 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel

Dealmakers van JBR hebben succesvol samengewerkt met collega’s in Latijns-Amerika om Tramarsa Flota – een maritiem bedrijf uit Peru – te ondersteunen bij de verkoop aan de grotere branchegenoot PSA Marine uit Singapore.

Sinds de oprichting in 1995 in Lima is Tramarsa Flota, een dochteronderneming van Grupo Romero, uitgegroeid tot een van Peru’s toonaangevende bedrijven voor havendiensten. Het bedrijf levert sleep-, loods-, ‘launch boat’- en offshore-diensten aan de tien grootste havens van het land. Dit doet het met een vloot van 45 vaartuigen, waaronder 17 sleepboten, 23 ‘launch’-boten en 5 ondersteunende vaartuigen voor duikactiviteiten en andere maritieme diensten.

“We zijn blij onderdeel te worden van de PSA Marine familie”, laat Enrique Andres Tarazona Soria, de managing director van Tramarsa Flota, weten in een reactie op de krachtenbundeling met PSA Marine. Hij voegt toe dat door gebruik te maken van de wereldwijde footprint van PSA Marine en te putten uit zijn uitgebreide sectorkennis, het bedrijf “een sterke positie binnen de maritieme markt” in de regio kan innemen, en de “best mogelijke diensten” zal kunnen leveren.

PSA Marine, een dochteronderneming van de wereldwijde terminalbeheerder PSA (39 terminals in 18 landen), die gespecialiseerd is in haven-, sleep- evenals loodsdiensten, betreedt door de deal de Peruaanse en Latijns-Amerikaanse markt.

Peru’s Tramarsa Flota voegt zich bij Singapore’s PSA Marine

PSA Marine-managing director Peter Chew geeft aan: “Deze strategische stap versterkt ons internationale sleep- en loodsnetwerk. Het is een opwindende mijlpaal en ik kijk uit naar wat we gezamenlijk, als één bedrijf, kunnen leveren.”

Door de krachtenbundeling bezit PSA Marine nu meer dan 100 havenvaartuigen, waaronder 70 sleepboten. De footprint van het bedrijf is bovendien uitgebreid naar zeven markten: naast hoofdmarkt Singapore en Peru zijn dit Bangladesh, China, Hong Kong, India en Oman. 

Als onderdeel van de integratie – financiële data en voorwaarden zijn niet bekendgemaakt – zal Tramarsa Flota’s team van 600 professionals, waaronder managing director Enrique Andres Tarazona Soria, de overstap maken naar PSA Marine.

De grensoverschrijdende deal werd begeleid door het Nederlandse JBR en het in Peru gevestigde Macroinvest, twee corporate finance-kantoren die beide lid zijn van de Global M&A alliance. Het duo fungeerde als exclusieve M&A-adviseur voor Tramarsa Flota en Grupo Romero gedurende het gehele verkooptraject. Het dealteam bestond uit Kees van Biert en Rick ter Maat (JBR) en Mateo Moyrera, Manuel Salazar, Licia Vergara en Renzo Tangherlini (Macroinvest). 

De deal volgt twee maanden nadat PSA Marine een intentieverklaring heeft getekend met technologiegroep Wärtsilä, om gezamenlijk slimme technologie voor de maritieme sector te ontwikkelen.