Veiligheidskundig adviesbureau Aboma koopt branchegenoten

05 februari 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Aboma, een advies- en certificeringsbureau voor de bouwsector, heeft de kleinere branchegenoten Alfa Bureau voor Certificering en Arbo Advies Ruigewaard overgenomen.

Beide bedrijven zijn onderdeel van dezelfde holding, en zijn actief in de grond-, weg- en waterbouw (gww)-sector. Arbo Advies levert arbo-advies binnen de branche, terwijl Alfa Bureau voor Certificering zich vooral bezighoudt met certificering van bedrijven en professionals.

Volgens Jeroen Lammertse, voorziet de deal Aboma van meer schaalgrootte en dus ook synergievoordelen in zijn certificeringspraktijk. “Daarnaast zorgt de integratie van adviesactiviteiten voor een completer dienstenpakket. We streven ernaar om dé integrale voorkeurspartner te zijn in het verbeteren en borgen van gezond en veilig werken, kwaliteit en milieu. Kortom, op alle vlakken een zeer waardevolle toevoeging.”

Veiligheidskundig adviesbureau Aboma koopt branchegenoten

De twee ingelijfde partijen waren reeds goede bekenden van Aboma, dat rond de 100 medewerkers in dienst heeft. De bedrijven werkten aan gezamenlijke trajecten bij een opdrachtgever, in het bijzonder op het gebied van het werken met verontreinigde grond. “Uit deze samenwerkingen is gebleken dat beide organisatieculturen naadloos op elkaar aansluiten. Dit maakt Aboma dé ideale overnamepartner”, zegt Klaas Ruigewaard, directeur/eigenaar van Alfa Bureau voor Certificering en Arbo Advies Ruigewaard.

Als onderdeel van de integratie worden de twee bedrijven volledig geïntegreerd binnen Aboma. “We kunnen hiermee een volledig en complementair dienstenpakket aanbieden.” Ruigewaard zelf blijft nog minimal drie jaar actief voor Aboma. “Ik ben ervan overtuigd dat de integratie van organisaties en medewerkers soepel zal verlopen.” 

Koper Aboma werd tijdens de deal begeleid door Jeroen Huisman van Centrum voor Bedrijfsopvolging (corporate finance diensten) en Dennis Doornbos van TIC Advisory (due diligence).