Marjolein Wenderich leidt Future HR group van Capgemini Invent

24 januari 2020 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Marjolein Wenderich is gestart bij Capgemini Invent om de Future HR-groep te leiden. “Wij zijn trots dat Marjolein ons team is komen versterken”, aldus Marc Burger, Managing Director van Capgemini Invent.

Marjolein beschikt over ruim 20 jaar werkervaring als manager en consultant. De afgelopen drie jaar werkte ze voor Alliander als manager van de afdeling Strategische Projecten & Programma’s.

Daarvoor was ze twaalf jaar werkzaam bij Atos Consulting. Daar was ze in verschillende periodes onder andere verantwoordelijk voor de HR & IT-unit, en voor de Young Professionals-groep. Daarnaast gaf ze als Associate Partner mede leiding aan de Public Sector-praktijk met een focus op Onderwijs.

Marjolein Wenderich, Future HR group - Capgemini Invent

De unit Digital HR heet vanaf 1 januari 2020 Future HR en vormt samen met Future Leadership & Talent, Organisational Dexterity en Change Acceleration de competence group People & Organisation. Een groep van ruim 80 professionals met een sterk trackrecord in zowel de zakelijke als publieke markt.

Future HR richt zich op grote HR-transformaties en cloud HR. Organisaties kunnen hun vraagstukken over HR operating models, HR analytics en digital HR kwijt bij de consultants van Future HR om zo sneller, beter en duurzamer HR-resultaten te bereiken. “We zien veel marktpotentieel in het onderwerp Future HR en dit past uitstekend in wie wij willen zijn voor onze opdrachtgevers”, zegt Marc Burger.

Marjolein over haar nieuwe rol: “Ik heb veel zin in deze nieuwe uitdaging en voel mij na zes weken al als een vis in het water. Capgemini Invent loopt al een aantal jaren voorop in de digitale transformatie, een belangrijke reden om mij aan Capgemini Invent te verbinden. Digitalisering raakt alle medewerkers in een organisatie en het is onze uitdaging om organisaties te helpen klaar te zijn voor deze veranderingen. In de komende periode ga ik de afdeling verder laten groeien in dienstverlening en medewerkers.