Steven ten Have in Raad van Toezicht van Utrechts Ziekenhuis

17 januari 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

De Raad van Toezicht van het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht en Nieuwegein heeft consultant Steven ten Have benoemd tot lid. Daarnaast is Huib Pols aangewezen als nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht.

Steven ten Have is partner van TEN HAVE Change Management, een veranderkundig bureau uit Utrecht dat hij in 2004 samen met zijn broer Wouter ten Have oprichtte. Beiden zijn nog altijd als partner actief bij de veranderspecialist uit Utrecht. Ten Have is een specialist in strategische en verandervraagstukken, een expertise die tot uiting komt in zijn rol als Hoogleraar Strategie en Verandering aan de Vrije Universiteit Amsterdam, een leerstoel die hij sinds 2003 bekleedt. Twee jaar geleden, in 2017, werd ook zijn broer Wouter benoemd tot hoogleraar Organisatieverandering aan dezelfde universiteit.

In zijn vroege loopbaan werkte Steven ten Have onder meer voor Berenschot, als Consultant Corporate Strategy, en was hij Managing Director van The Change Factory. In zijn laatste jaren fungeerde hij bij het adviesbureau als vice-voorzitter van de groepsdirectie.

Lid Toezichtsraad St. Antonius
Ten Have brengt jarenlange bestuurservaring mee naar het St. Antonius Ziekenhuis, dat deel uitmaakt van Santeon, een Nederlandse ziekenhuisgroep waarbinnen zeven topklinische ziekenhuizen samenwerken met als doel de medische zorg te verbeteren door continue vernieuwing. Momenteel is Ten Have ook actief als raad/plaatsvervangend lid bij de Ondernemingskamer in Amsterdam. Eerder in zijn loopbaan bekleedde Ten Have functies als vicevoorzitter van de Raad van Commissarissen bij ABN Amro en was hij kroonlid van de Onderwijsraad. Ook was hij tussen 2011-2012 enige tijd voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Ajax.

Steven ten Have in Raad van Toezicht van Utrechts Ziekenhuis

Huib Pols, de kersverse voorzitter van de Raad van Toezicht van het St. Antonius Ziekenhuis, zegt over de aanstelling van Ten Have: “Zijn kennis en ervaring vormen een waardevolle aanvulling voor de Raad van Toezicht.” Zelf heeft Pols per 1 januari 2020 Boele Staal opgevolgd, die per 31 december de voorzittershamer neerlegde.

Sinds 2018 is Pols lid van de Raad van Toezicht. Hij heeft een lange staat van dienst in de zorgsector. Eerder was hij als hoogleraar inwendige geneeskunde verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar hij van 2013 tot juni 2018 ook rector magnificus was. Ook bekleedt hij een toezichthoudende functie bij Sanquin (Amsterdam) en zet hij zich als bestuurslid bij het Topteam Life Science and Health in voor (internationale) kansen en uitdagingen in deze sectoren.

Andere ziekenhuizen die onderdeel vormen van Santeon zijn het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen, Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam, Martini Ziekenhuis in Groningen, Medisch Spectrum Twente in Enschede en OLVG in Amsterdam.