VU Amsterdam gunt digitaal transformatieproject aan Magnus

20 januari 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd

De Vrije Universiteit van Amsterdam heeft een groot digitaal transformatieproject gegund aan Magnus.

“Drie jaar geleden zijn we gestart met het visiedocument dat uiteindelijk heeft geleid tot deze overeenkomst”, vertelt Bob van Graft, CIO van de Vrije Universiteit van Amsterdam (VU), die trots is op het feit dat nu gestart wordt met het veranderprogramma. “Marcel Nollen, lid van het College van Bestuur, voegt toe: “Ik merk dat er bij de diensten en faculteiten veel draagvlak is voor dit programma. Daar zijn we erg blij mee. Er is snoeihard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen en de lat ligt komend jaar erg hoog.”

Wendbaarder en toekomstbestendig

Aan de basis van de vernieuwingsoperatie ligt het upgraden van de administratieve systemen van de VU. Flexibele processen moeten zorgen dat de VU wendbaarder wordt voor medewerkers en studenten, maar ook gereed moet zijn voor toekomstige ontwikkelingen. De vernieuwde systemen omvatten onder andere de processen voor HRM, financiën en controlling.

VU Amsterdam lanceert digitaal transformatieproject, Magnus ondersteunt

Deze ontwikkelingen komen in rap tempo af op onderwijsinstellingen, net zoals dit gebeurt in andere sectoren die door alle ontwikkelingen te maken hebben gekregen met (digitale) disruptie. Zo heeft Uber gezorgd voor disruptie binnen de taximarkt, terwijl Booking.com de hotelindustrie deed opschudden. En hoewel het in het hoger onderwijs niet in zo’n vaart zal lopen, krijgen universiteiten wel degelijk te maken met grote tech-gedreven veranderingen zoals digitaal lesgeven, MOOC’s en hogere verwachtingen van de Generatie-Z leerlingen, die in de 24/7-economie zijn opgegroeid.

Het programma bestaat uit een aantal projecten. Zo wordt SAP S/4HANA Cloud ingevoerd voor de ERP-kern, en wordt SAP Analytics Cloud in gebruik genomen voor de planning- en rapportageprocessen. Verder wordt Planon Public Cloud geïmplementeerd voor de facilitaire processen en SAP SuccessFactors Public Cloud voor alle HR-processen. Deze laatste implementatie zal in samenwerking gaan met LAUNCH!. Het SAP Cloud Integration Platform zorgt voor de integratie van deze oplossingen en de koppeling met het VU-landschap.

Ondersteuning door Magnus

Magnus, een IT-adviesbureau uit Naarden, is unaniem uit de bus gekomen als de voorkeursleverancier om dit traject te begeleiden. De consultants zijn inmiddels begonnen met de eerste fase van de opdracht. “We staan klaar met een enthousiast en gedreven team om hier met elkaar een succes van te maken”, aldus Peter-Jan Simons, managing director bij Magnus.