Gedeputeerde Michiel Scheffer keert terug naar de consultancy

16 december 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na vier jaar andere uitdagingen te zijn aangegaan binnen het politieke landschap, heeft Michiel Scheffer zich weer verbonden aan Berenschot.

In 2009 sloot Scheffer zich als Associate aan bij Berenschot. In de jaren die volgden, werkte hij met consultants van het adviesbureau samen aan meerdere trajecten, en in 2013 werd de relatie omgezet naar een strategisch partnership. Tot 2015 heeft Scheffer vanuit zijn rol als Senior Associate Consultant en onder de vleugels van Berenschot opdrachten uitgevoerd. 

Scheffer richtte zich in deze periode op advisering over innovatie en regionale ontwikkeling in relatie tot Europese financieringsinstrumenten. Ook speelde hij een rol bij de uitbouw van de consultancyactiviteiten van Berenschot in Brussel.

Na al vele jaren politiek actief te zijn geweest (voor D66), werd Scheffer in april van 2015 benoemd tot gedeputeerde voor de provincie Gelderland. Hij maakte deel uit van het bestuur van de provincie, en leidde de Economy, Innovation, European en International Relations-portefeuille.

Gedeputeerde Michiel Scheffer keert terug naar de consultancy

Zijn politieke loopbaan was Scheffer in 1982 gestart, toen hij zich bij D66 aansloot. Sindsdien heeft hij verschillende functies binnen de partij mogen vervullen, waaronder die van bestuurder van de afdelingen Brussel, Amsterdam-Oost en Nijmegen en van regio Utrecht, als voorzitter van de Landelijke Programmacommissie en als auteur van de verkiezingsprogramma’s in 1998 en 2002. 

Het bedrijfsleven weer in

De 55-jarige professional keert nu terug naar het bedrijfsleven. Per 1 november heeft hij twee bedrijven opgericht: Michiel Scheffer Policy in Innovation (een consultancybureau) en Polisema (een investeringsmaatschappij voor mkb-bedrijven actief in duurzame textieltechnologieën).

Vanuit zijn adviesbureau heeft Scheffer zich nu opnieuw aan Berenschot verbonden. Hij gaat zich vooral richten op samenwerkingsprojecten tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheden op het gebied van slimme industrie, innovatie en circulaire economie. Verder gaat hij de verbinding leggen met Europese fondsen zoals Interreg en Horizon Europe.

Paul Pietersma, managing director bij Berenschot: “We zijn verheugd over de hernieuwde samenwerking met Michiel en kijken ernaar uit om samen innovatieve projecten op te starten en daarmee de praktijk van Berenschot in de industrie en op het gebied van ecosystemen verder te versterken.” Naast zijn aansluiting bij Berenschot, is Scheffer ook actief als voorzitter van de Commissie Kwaliteitsafspraken MBO, die de Minister van Onderwijs adviseert.