Michiel Scheffer versterkt innovatiepraktijk Berenschot

13 november 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Michiel Scheffer (1964) is begin oktober als Senior Associate Consultant in dienst getreden bij Berenschot.

Hij gaat zich bij het organisatieadviesbureau bezighouden met advisering over innovatie en regionale ontwikkeling in relatie tot Europese financieringsinstrumenten. Ook zal hij een rol spelen bij de verdere internationalisering van Berenschot.

Scheffer studeerde sociale geografie aan de London School of Economics en aan de Universiteit Utrecht. Hij begon zijn loopbaan in 1992 bij Modint (een ondernemersorganisatie voor mode, interieur, tapijt en textiel) waar hij in zo’n 9 jaar tijd uitgroeide tot adjunct-directeur.

In 2000 richtte Scheffer zijn eigen adviesbureau op: Noéton Policy in Innovation, gespecialiseerd in projectmanagement en subsidie-advies. Zo heeft hij de afgelopen jaren diverse organisaties geholpen met onder andere het Zevende Kaderprorgamma (KP7) en de voorbereiding op het zogeheten ‘Horizon 2020’ subsidieprogramma*.

Michiel Scheffer versterkt innovatiepraktijk Berenschot

Van samenwerking tot strategische partnership

Berenschot en Scheffer zijn geen onbekenden van elkaar. In 2009 sloot hij al een partnership met Berenschot en was hij als externe partner betrokken bij Berenschot opdrachten. Per begin oktober hebben de partners de samenwerking omgezet tot een strategische partnership, waarbij Scheffer nu projecten uitvoert onder de vleugels van Berenschot.

Naast zijn adviesactiviteiten is Michiel Scheffer fractievoorzitter in de Provinciale Staten van Gelderland namens D66. Hij is ook lector aan de Saxion Hogeschool en gasthoogleraar aan de Hochschule Rhein-Waal in Kleve en de Institut Francais de la Mode in Parijs.

* Horizon 2020 is het programma van de Europese Commissie om Europees onderzoek en innovatie te stimuleren. Horizon 2020 start op 1 januari 2014 en is de opvolger van het Zevende Kaderprorgamma (KP7). Het budget van Horizon 2020 wordt €70 miljard voor de periode 2014-2020.