Operational Risk-directeur van ABN Amro Gert Jan Kroese naar CPI

02 december 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na zestien jaar werkzaam te zijn geweest bij ABN Amro maakt Gert Jan Kroese de overstap naar de consultancywereld.

Kroese (1978) is per 1 december benoemd tot partner bij CPI, een financieel adviesbureau. “Ik kijk er enorm naar uit om aan deze uitdaging bij CPI te beginnen”, laat hij weten.

Hij gaat zich richten op risk, governance en compliance in de financiële sector, waarbij hij zijn uitgebreide bankerservaring zal inzetten voor CPI’s klanten, waaronder banken, verzekeraars, asset managers en toezichthouders. Klanten van het bureau in de financiële dienstverlening zijn onder meer Achmea, Aegon, De Volksbank, Rabobank en Kroese's vorige werkgever, ABN Amro.

De afgelopen vier jaar was Kroese Global Head of Operational Risk Management bij de grootbank. Hij gaf leiding aan een team van zo’n 170 professionals in Nederland en het buitenland. Naast dat hij de operationele riskfunctie professionaliseerde, leidde hij een grote transitie van een traditioneel hiërarchie manier van werken naar zelforganisatie. Daarnaast zette hij zich in als voorzitter van het bankbrede Retail & Private Banking Risk Committee en het IT Risk Committee. 

Gert Jan Kroese, Partner bij CPI

Daarvoor bekleedde hij verschillende leidinggevende rollen binnen diverse functies op het gebied van commercie, strategie en het risk-domein. Hij begon in 2003 bij ABN Amro als management trainee, waarna hij doorgroeide naar de rol van filiaalmanager van de Amsterdamse bankkantoren aan de Sarphatistraat en Oostelijke Handelskade.

Gedurende zijn carrière heeft Kroese persoonlijk ervaren dat het realiseren van succesvolle verandering een mix vereist van zowel harde als zachte elementen. Deze visie sluit nauw aan op de aanpak die CPI in zijn opdrachten toepast, die het bureau zelf aanduidt als ‘Hearts & Minds-methode’.
 

“Ik ben ervan overtuigd dat het toekomstige succes van organisaties afhangt van de kwaliteit én het aanpassingsvermogen van haar mensen”, aldus Kroese. “Authenticiteit, talent en de drive om het verschil te maken staan daarbij centraal. In mijn rol bij CPI kan ik mijn ervaring inzetten en voor klanten het verschil maken op zowel de inhoud als bij de implementatie van risk-, governance- en compliance-vraagstukken.”

Simone Heidema, de CEO van CPI, laat in een reactie weten dat ze trots is op de komst van Kroese: “Ik heb veel bewondering voor zijn visie, authenticiteit en innovatiekracht. Hij is ook nog eens waanzinnig goed in zijn vak. Samen met Gert Jan kunnen we de toekomst van CPI verder uitbouwen.”