Kruger helpt familiebedrijf Compaxo bij generatiewisseling

09 december 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Kruger heeft familie- en vleesbedrijf Compaxo recent ondersteund bij een wisseling van de wacht. Inmiddels staat de vijfde generatie aan het roer van de organisatie.

Compaxo, dat in 1921 lid werd van de Kamer van Koophandel, viert over twee jaar zijn eeuwfeest. Toch gaat de geschiedenis van het familiebedrijf stukken verder terug. Al in 1855 werd in het centrum van Gouda door een familielid een spekslagerij geopend.

Inmiddels, bijna honderd jaar na de ‘officiële’ oprichting, staat de vijfde generatie aan het roer van Compaxo, dat afgelopen jaar ongeveer €300 miljoen omzette en bestaat uit een vleeswarenfabriek in Gouda en een gecombineerde slachterij en fabriek in Zevenaar.

Enige tijd geleden brak bij het familie- en vleesbedrijf het moment aan dat de vierde generatie het stokje zou gaan overdragen aan de vijfde generatie, die beschikt over een eigen visie waarmee ze het bedrijf binnen de huidige marktvraagstukken verder vooruit kan helpen.

Kruger helpt familiebedrijf Compaxo bij generatiewisseling

Duurzaamheid, transparantie en passie staan centraal bij de nieuwe directie, bestaande uit Menno van der Post en Jeroen van der Post, die respectievelijke het directeurschap van de vestiging in Zevenaar en van de vesting in Gouda op zich hebben genomen.

Kruger, dat werd opgericht in 1988 en sindsdien is uitgegroeid tot een toonaangevend kantoor voor het oplossen van complexe ondernemingsvraagstukken, kreeg van het vlees- en familiebedrijf het verzoek om de generatieoverdracht te begeleiden.

In het bijzonder droeg Kruger tijdens het transitieproces bij aan het verbeteren van financieel inzicht, zodat de familie tot een betere besluitvorming kon komen. Door de bijdrage van Kruger verliep de wisseling van de wacht de afgelopen maanden rustig en gestructureerd.

Erwin Sturkenboom, sinds 2016 actief bij Kruger als Corporate Restructuring & Recovery Consultant, was betrokken bij de Compaxo-transactie en legt uit dat vanuit het adviesbureau voortdurend rekening is gehouden met alle belangen: “De vijfde generatie van de familie wil vanuit hun sterke kennis over het product en het proces, gecombineerd met een onmetelijke drive, de mogelijkheden van deze onderneming verder benutten. Doordat de gehele familie het ondernemingsbelang vooropstelde, kon de overdracht effectief en efficiënt verlopen.”