KplusV gevestigd op meest circulaire werklocatie van Nederland

15 november 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het bedrijventerrein waar KplusV zijn kantoor heeft – Industriepark Kleefse Waard in Arnhem – is bekroond tot meest circulaire werklocatie van Nederland.

Sinds 2005 reikt BT, een kennisplatform over vestigingsklimaat en regionale innovatiekracht, prijzen uit voor de beste bedrijventerrein van Nederland. Zo won het Werkspoorkwartier in Utrecht vorig jaar de Circular Economy Award van BT, terwijl ontwikkelaar Schipper Bosch met Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in 2015 de Gouden Piramide kreeg toebedeeld, de prijs voor inspirerend opdrachtgeverschap. Dit jaar is het IPKW in Arnhem, waar adviesbureau KplusV is gevestigd, opnieuw in de prijzen gevallen.

KplusV was tot en met de lente van 2015 gevestigd in een monumentaal pand aan het Velperplein te Arnhem, maar verhuisde die zomer naar een nieuw kantoor op het IPKW. Hendrik van der Meulen, Algemeen Directeur van KplusV, liet zich destijds lovend uit over de verhuizing: “Wij zijn zeer gecharmeerd van het dynamische, vernieuwende en duurzame karakter van deze locatie.”

KplusV gevestigd op meest circulaire werklocatie van Nederland

Recent werd het duurzame karakter van het IPKW wederom onderstreept: het Arnhemse bedrijventerrein werd namelijk uitgeroepen tot meest duurzame werklocatie van Nederland. Tijdens het BT Event in de Gelderse hoofdstad won het innovatieve bedrijventerrein de Circular Economy Award. IPKW werd eerder samen met Businesspark Waarderpolder in Haarlem en Brainport Industries Campus in Eindhoven geselecteerd als finalist uit een longlist met daarin twaalf werklocaties. 

Deze twaalf bedrijventerreinen werden voorafgaand aan het BT Event beoordeeld op hun omgang met circulaire materialen, energiezuinigheid, gezondheid en het inrichten van de eigen organisatie. Ook shared facilities en biodiversiteit speelden een rol bij de beoordeling. Het doel van de Circular Economy Award is het belonen van werklocaties en regio’s die hun circulaire ambities het beste uitvoeren en daar nadrukkelijk ook de samenleving bij betrekken (inclusief het bedrijfsleven).

De uiteindelijke winnaar werd gekozen door een vakjury, die het Arnhemse industriepark bejubelde om zijn volharding: “IPKW heeft een duidelijke visie waar langjarig aan vast is gehouden. Er zijn mooie plannen gerealiseerd die op een duidelijke wijze worden gecommuniceerd.” IPKW werd verder geprezen om zijn langjarig lef en leiderschap en om de concrete resultaten en de samenwerking met ondernemers, overheid en onderwijs, aldus juryvoorzitter Cees-Jan Pen: “De lat ligt dus hoog voor volgend jaar.” 

Kevin Rijke, Directeur van het Industriepark Kleefse Waard, is trost en beschouwt de prijs als een vorm van erkenning: “We zitten hier voor de eeuwigheid en mede daarom richten we alles zo duurzaam mogelijk in. Of het nou gaat om het terrein, de gebouwen of grondstoffen. Maar het geldt bijvoorbeeld ook voor energie en zelfs kennis: alle output is potentieel input voor iets nieuws. We werken elke dag om het park mooier, groener en duurzamer te maken en zijn dan ook erg trots op deze mooie prijs.”