iSHARE voegt Innopay toe tot preferred implementatiepartners

18 november 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Stichting iSHARE heeft consultancybureau INNOPAY toegevoegd aan haar lijst van implementatiepartners.

De samenwerking met het Amsterdamse bureau is een logische stap, volgens Gerard van der Hoeven, voorzitter van Stichting iSHARE. INNOPAY is al sinds het begin van iSHARE betrokken, en heeft het platform zien ontwikkelen van de tekentafel tot inmiddels een volledig opererend concept dat door tal van spelers in de logistieke sector wordt gebruikt.

iSHARE is een initiatief dat voortvloeit uit de koker van het in 2009 gelanceerde Topsector Logistiek programma. Doelstelling van iSHARE is om de informatiestromen tussen partijen in de logistieke keten te digitaliseren en verbeteren. Hiermee behoort de stroom van emails en papieren tot het verleden en krijgen partijen realtime inzicht in de supply chain data, die de samenwerking en efficiency verbetert.

Data delen in de supply chain

“Het doel van iSHARE is logisch: uniform, simpel en gecontroleerd logistieke data delen in de supply chain. Het levert een belangrijke verbetering om de doorlooptijd te verkorten, efficiency te verhogen door standaardisatie, accuratesse en duurzaamheid te creëren en te zorgen voor vertrouwen bij samenwerken in de supply chain”, zei Lex Kortenoeve van UC Group zo’n twee jaar geleden.

iSHARE voegt Innopay toe tot preferred implementatiepartners

UC Group is een van de implementatiepartners van het initiatief, naast ECS International, ICT Group, Rojo Consultancy en Seeburger. Aan dit rijtje wordt nu ook INNOPAY toegevoegd. Gerard van der Hoeven, oprichter en managing partner van Protium.digital en actief als bestuurder binnen iShare, zegt over de samenwerking: “INNOPAY is een waardevolle aanvulling op ons netwerk van partners. De kennis en ervaring die zij de afgelopen drie jaar hebben opgedaan blijft op deze manier geborgd in de logistieke sector.” 

“Wij zijn trots op wat we met iSHARE hebben bereikt in de afgelopen drie jaar. Een kwalitatief hoogwaardig afsprakenstelsel dat voor iedereen geschikt is: en waarvan we nu de eerste toepassingen in de praktijk zien”, vult Douwe Lycklama, partner bij INNOPAY, aan.

Kansen voor de logistieke sector

Tussen 2016 en 2019 faciliteerde het adviesbureau in opdracht van de Topsector Logistiek het co-creatieproces en de eerste adoptie. Lycklama en zijn team kijken nu uit naar het vervolg: “Wij hebben van dichtbij gezien welke kansen iSHARE biedt voor de logistieke sector, zowel nationaal als internationaal. Kansen om processen te optimaliseren, efficiënter te werken en de concurrentiepositie van de Nederlandse logistieke sector te verbeteren. Daarom willen wij daar graag aan blijven bijdragen als iSHARE Implementatiepartner.” 

Bedrijven die iSHARE aan het uitrollen zijn, zijn onder andere grote logistieke aanbieders als Air France/KLM, APM Terminals, Air Cargo Nederland (brancheorganisatie van de luchtvrachtindustrie), de Douane en FENEX (Nederlandse organisatie voor expeditie en logistiek) en de Haven van Amsterdam.