Significant trekt vijf consultants aan voor Synergy-label

04 november 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Inkoopadviesbureau Significant Synergy heeft zijn team versterkt met vijf nieuwe adviseurs. Femke Ament is gestart als Consultant. Dave van der Kroft, Daniëlle van Amerongen, Eline Graveland en Engelina Baldew-Ganpat zijn alle vier begonnen als Junior Consultant. 

Femke Ament rondde onlangs haar tweejarige inkooptraineeship (TRIP) bij de Rijksoverheid af. Daarin was ze achtereenvolgens actief voor het ministerie van Binnenlandse Zaken en UBR|HIS (de inkooporganisatie voor meerdere ministeries), de Belastingdienst en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Daarvoor studeerde ze aan de Radboud Universiteit, waar ze de masteropleiding Geschiedenis en Actualiteit voltooide. 

Dave van der Kroft rondde voor de zomer zijn studie Facility Management af aan de Haagse Hogeschool. “Resultaat behalen in mijn werk vind ik belangrijk, maar vooral de samenwerking met de klant en collega’s op weg naar het resultaat is waar ik energie van krijg”, vertelt hij. “De klant staat in mijn werkzaamheden voorop. Complexe vraagstukken zie ik als een uitdaging en ga ik niet uit de weg. Vooral als het gaat om inkoop en contract- en leveranciersmanagementvraagstukken.” 

Ook Daniëlle van Amerongen trapt haar professionele loopbaan af bij Significant Synergy. Ze voltooide tegelijk met Van der Kroft de studie Facility Management, maar dan aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. In het kader van haar afstudeerscriptie deed ze bij bouwbedrijf Dura Vermeer onderzoek naar het ontzorgen van de bouwplaatsmanager op het gebied van tijdelijke huisvesting. 

Femke Ament, Dave van der Kroft, Danielle van Amerongen, Engelina Baldew-Ganpat en Eline Graveland

Engelina Baldew-Ganpat werkte eerder voor de VNG, waar ze betrokken was bij het contractmanagement inzake de landelijke inkoop Jeugdzorg en Wmo-ZG. “Met de opdrachtgever het gehele inkoop- en aanbestedingsproces doorlopen, daar word ik enthousiast van! Ik streef er dan ook naar het beste voor de opdrachtgever te bereiken, zodat we tot praktische resultaten komen waar de organisatie daadwerkelijk iets mee kan. Daarnaast mag ik mij binnen Significant bezighouden met verschillende onderzoeksopdrachten binnen het publieke domein.” 

Eline Graveland maakt de overstap vanuit Motive Talent, waar ze als inkooptrainee werkte voor opdrachtgevers Partou, Regio Rivierenland en Heineken Nederland. “Het geeft me energie om opdrachtgevers te helpen bij hun inkoopvraagstukken”, aldus Graveland. “De inkoopbehoeften in kaart te brengen en vertalen naar een concreet resultaat, om zo een inkooporganisatie een stapje verder te helpen. En hoe gaaf is het om binnen Significant Synergy collega’s te hebben, waar je zulke kennis en ervaringen mee kunt delen?” 

Samen met de rest van het ruim 40-koppige team van Significant Synergy richten de vijf kersverse consultants zich nu op inkoop, aanbesteden en het stroomlijnen van de bedrijfsvoering voor organisaties op het snijvlak van markt en overheid. Tot voor kort vonden die activiteiten nog plaats bij Significant en Inkopenvoor. Eerder dit jaar voerde de Significant Groep een rebranding door ten aanzien van zijn verschillende labels. De inkoop- en bedrijfsactiviteiten werden ondergebracht bij Significant Synergy.