Vier nieuwe Young Executives gestart bij Boer & Croon

28 oktober 2019 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Meer nieuws over

Boer & Croon heeft zijn team uitgebreid met Akshay Bakas, Wies ten Vergert, Mirte Koutstaal en Maarten Acda. De vier zetten zich sinds deze maand allen in als Young Executive bij het management adviesbureau. Waarom kozen zij voor het Management Development Programma bij Boer & Croon? Consultancy.nl ging met de vier talentvolle professionals in gesprek. 

Dit jaar rondde Akshay Bakas aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam twee masteropleidingen af: één in Bedrijfsrecht, de ander in Business Economics. Gedurende zijn studententijd zette Bakas zich ook in buiten het verplichte curriculum om. Zo richtte hij begin dit jaar een bedrijf op, genaamd Compostability, dat zich bezighoudt met het vinden van alternatieven voor wegwerpplastic in de horeca.

Bakas licht zijn keuze voor Boer & Croon toe: “Ik heb het altijd heel interessant gevonden om me bezig te houden met strategische vraagstukken binnen organisaties. Boer & Croon gaat hierin nog een stapje verder door de bedachte oplossingen ook daadwerkelijk in praktijk te brengen. Het menselijke aspect bij deze implementaties trekt mij enorm. Daarnaast biedt Boer & Croon voor Young Executives een ontwikkelprogramma aan waardoor ik de komende jaren kan blijven doorgroeien als manager en als persoon.”

Naast Bakas, startte ook Wies ten Vergert deze maand als Young Executive. Ze legt uit dat ze tijdens het Talent Event van Boer & Croon het bedrijf goed heeft leren kennen: “Tijdens het evenement ervaarde ik direct dat de sfeer binnen de organisatie heel goed is. Iedereen is open, eerlijk, gedreven en bezig het beste uit zichzelf te halen. Dit sprak mij erg aan. Bovendien bieden de variërende projecten en uiteenlopende opdrachtgevers mij de mogelijkheid om erachter te komen wat ik leuk vind en waar mijn kracht ligt.” 

Ten Vergert behaalde dit jaar aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam een mastergraad in Strategic Management. “Mijn scriptie ging over businessmodel-innovatie en hoe samenwerking met de concurrent het businessmodel beïnvloedt”, vertelt Ten Vergert, die zich tijdens haar studiejaren eveneens anderhalf jaar inzette als Vice Chairman voor International Business Research, een onderzoeksproject verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen, opgezet en uitgevoerd door ouderejaars studenten van de Faculteit Economie & Bedrijfskunde. 

Akshay Bakas, Wies ten Vergert, Mirte Koutstaal en Maarten Acda - Boer & Croon

Mirte Koutstaal behaalde net zoals Ten Vergert dit jaar aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam een mastergraad in Strategic Management. Haar scriptie schreef ze over de invloed van de aanwezigheid van een transitieteam op het acquisitie-succes tijdens implementatieperiodes: “Daarnaast onderzocht ik eveneens wat de optimale samenstelling zou zijn van zo’n transitieteam”, licht Koutstaal toe.  

Koutstaal vertelt dat ze erg enthousiast is over het feit dat haar opdrachten bij Boer & Croon als Young Executive een combinatie zijn van analytisch nadenken en resultaten op de werkvloer neerzetten: “Ik zie dit als een goede balans tussen denken en doen. Ik verwacht zowel bij publieke als private bedrijven opdrachten te mogen uitvoeren. Verder heb ik erg veel zin om met ambitieuze collega’s te werken en van elkaar te leren. Daarnaast lijkt me het interessant om me als Young Executive bezig te houden met een M&A- of herstructureringsopdracht.”

Tenslotte is ook Maarten Acda onlangs begonnen bij Boer & Croon met het driejarige opleidingsprogramma. Acda licht zijn keuze toe: “Tijdens mijn oriëntatie naar een volgende stap werd het voor mij al snel duidelijk dat ik zocht naar een partij in de adviesbranche met een goede balans tussen strategie en executie. Mijn behoefte om me verder te ontwikkelen op professioneel gebied, was mijn voornaamste reden voor mijn carrièreswitch. Het Management Development programma van Boer & Croon geeft daar wat mij betreft de perfecte invulling aan.”

In  2017 behaalde Acda aan de Universiteit van Amsterdam een mastergraad in Business Administration. Daarvoor rondde hij aan dezelfde universiteit de bacheloropleiding Economics & Finance af. “Naast mijn studie was ik interviewer voor Room for Discussion van de UvA, delegatielid van Utrecht University Model United Nations (UUMUN) en liep ik stage voor Heineken International in de Democratische Republiek Congo”, aldus Acda, die veel zin heeft in wat komen gaat: “Ik kijk erg uit naar de grote diversiteit aan rollen die je als Young Executive op je kan nemen.”

Werken bij Boer & Croon

De keuze om als Young Executive bij Boer & Croon aan de slag te gaan, blijkt bij verschillende young professionals goed uit te pakken. Deze conclusie kan onder meer worden getrokken als de ranglijst der beste jonge consultants 2018 erbij wordt gepakt: twee adviseurs die actief zijn voor Boer & Croon – Steven van Dalen en Michiel Bosse – stonden in deze ranking genoteerd.. 

Om jonge, ambitieuze starters kennis te laten maken met Boer & Croon Management en met het YEM-programma, organiseert het managementbureau in november het Boer & Croon Talent Event. Afgestudeerde talenten met maximaal twee jaar werkervaring kunnen dan meemaken hoe het leven van een Young Executive bij Boer & Croon er uitziet. Geïnteresseerden kunnen zich voor 1 november 2019 opgeven voor deelname door contact op te nemen met het managementbureau.