Digitale transformatie consultancy Anderson MacGyver groeit

25 oktober 2019 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Meer nieuws over

Begin deze maand zijn drie nieuwe professionals gestart bij Anderson MacGyver: Cliff de Laat (senior consultant), Erwin Hofman (medior consultant) en Bastiaan Dekker (junior consultant).

Cliff de Laat is per 1 oktober aangesteld als Senior Consultant binnen Anderson MacGyver, een adviesbureau dat klanten helpt bij hun transformatie richting een digitale toekomst. De Laat, hiervoor werkzaam als Hoofd ICT-ontwikkeling bij PLUS Retail, kan bogen op ruime ervaring in onder meer operations management, store management, agile transformaties en softwareontwikkeling. 

Binnen PLUS gaf hij als programmamanager leiding aan een programma-organisatie bestaande uit IBM en PLUS collega's, een rol waarin hij de implementatie van een nieuw besturingsmodel, blauwdrukprocessen en automatisering overzag. In zijn eerdere loopbaan was hij enkele jaren actief als Projectmanager binnen Jumbo Supermarkten, waar hij onder andere verandertrajecten binnen operations leidde. Ook vervulde hij er jarenlang de rol van Projectcoördinator. Voorafgaande aan zijn professionele loopbaan rondde De Laat onder andere een master in bedrijfsrecht af. 

Gevraagd waarom hij de overstap naar Anderson MacGyver heeft gemaakt, geeft De Laat aan: “Ik wilde weer verliefd worden op mijn werk. Bij Anderson MacGyver vind ik de inhoudelijke uitdaging die ik zocht in een team met veel ervaring en kennis. De cultuur van het bedrijf heeft mij het gevoel van verliefdheid weer gegeven” 

Cliff de Laat, Erwin Hofman en Bastiaan Dekker - Anderson MacGyver

Ook Erwin Hofman is 1 oktober aan de slag gegaan bij Anderson MacGyver, in de rol van Medior Consultant. Alvorens zijn start bij zijn nieuwe werkgever, heeft hij enkele jaren gewerkt als Business Consultant bij Allinq. Daar was hij verantwoordelijk voor het ondersteunen van de business in de vertaalslag van business requirements naar IT-mogelijkheden en bijbehorende business case en heeft hij bijgedragen aan een ERP/FSM-implementatie. 

In de periode daarvoor was Hofman enkele jaren werkzaam als projectleider bij Schuuring Telecom, waar hij verantwoordelijk was voor het bewaken van processen rondom continue verbetering binnen de afdeling Fiber (glasvezel). Aan het begin van zijn loopbaan volgde de ervaren adviseur een ICT-management traineeship bij EVG Start ICT. Vanuit het programma, werd hij onder meer ingezet binnen het voormalige V&D, waar hij zijn analytische skills inzette om de IT-servicedesk van de organisatie te verbeteren. 

Tijdens zijn opleiding aan Wageningen University was hij actief in verschillende commissies en besturen. Zo was hij onder andere voorzitter van de studentenraad van de universiteit. Ook liep hij in het verleden stage bij de Wereldbank in Washington D.C.. Hofman is verheugd over zijn start bij Anderson MacGyver: “In 5 jaar bij Allinq heb ik veel ervaring mogen opbouwen op het gebied van ERP/Field Service Management selectie, design en implementatie. Ik heb bij Allinq mijn passie voor business consultancy gevonden en ook Anderson MacGyver leren kennen. Voor mij was het een logische stap om die passie bij nieuwe klanten in te gaan zetten en mijn vaardigheden verder te ontwikkelen. Anderson MacGyver is hierbij voor mij een perfecte match en ik heb vertrouwen dat ik hier mooie stappen ga maken.” 

Bastiaan Dekker heeft een sterke affiniteit op het snijvlak van Business en IT. De jonge adviseur, die onlangs zijn masters in Information Management aan Tilburg University en University of Turku afrondde, kan bogen op ervaring op het gebied van onder meer business process outsourcing, IT-beheer en Informatiemanagement en DevOps. Begin oktober is Dekker bij Anderson MacGyver aangesteld als Junior Consultant. Gevraagd naar zijn motivatie zich specifiek bij Anderson MacGyver aan te sluiten, zegt hij: “Anderson MacGyver is een gepassioneerd team met veel inhoud en een fijne cultuur. De combinatie van digitale strategie en organisatie spreekt mij in het bijzonder aan. Ik zie ernaar uit mezelf te ontwikkelen binnen deze club en waarde te leveren voor onze klanten.”

Gedurende zijn studietijd liep Dekker onder andere stage op het gebied van Information management bij Kirkman Company, waar hij betrokken was bij het IT beheer, adviseerde over diverse IT-gerelateerde vraagstukken en zich richtte zich op het optimaliseren van het IT-landschap. In een stage bij Rabobank was hij vervolgens verantwoordelijk voor het ontwerpen en ontwikkelen van een DevOps dashboard en bij Unit4 deed hij onderzoek op het gebied van Business Process Outsourcing en centralisatie en ontwikkelde hij in dat kader een raamwerk voor strategische besluitvorming. Daarnaast werkte hij mee aan het outsourcen van een bedrijfsproces aan een externe specialist. Zijn masterscriptie stond in het teken van digitale innovatie en customer engagement. De vraag die hij heeft beantwoord is ‘Hoe kunnen B2B software bedrijven klanten engagen in hun digitale innovaties?’

Anderson MacGyver, dat vandaag de dag zes jaar bestaat, richt zich op het snijvlak tussen business en IT en geldt als een specialist in digitale transformaties. Bij het adviesbureau uit IJsselstein werken ruim 30 professionals en sinds dit jaar is ook een vestiging in Zweden geopend.