KPMG'er Else de Meijer maakt overstap naar Anderson MacGyver

25 september 2019 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Meer nieuws over

Anderson MacGyver heeft sinds deze maand een nieuwe professional aan boord, die kan leunen op meer dan twintig jaar aan consultancyervaring: Else de Meijer. Met een verleden bij onder meer KPMG en Boer & Croon, zal De Meijer bij Anderson MacGyver de rol van Senior Consultant gaan vervullen. Bij haar nieuwe werkgever focust ze zich op digitale transformatie.

Else de Meijer kan in uiteenlopende sectoren bogen op uitgebreide expertise op het gebied van onder meer organisatieontwikkeling- en design (shared services en outsourcing), technologiegedreven verandering (ERP, digitalisering), publiek private samenwerkingen, de implementatie van nieuwe manieren van werken en het professionaliseren van teams.

Ervaren adviseur

De afgelopen achtenhalf jaar is De Meijer werkzaam geweest voor de Sourcing Advisory-tak van KPMG, in haar laatste rol als Senior Consultant. Gedurende deze tijd heeft ze zowel haar veranderkundige als ICT-achtergrond kunnen inzetten in diverse impactvolle transformaties, vaak ook internationaal. In het bijzonder richtte ze zich op gebieden als sourcing, shared services en grote veranderprogramma’s.

Zo was De Meijer onder meer betrokken bij verschillende implementaties van Shared Services (zoals bijvoorbeeld bij de oprichting van het Politie dienstencentrum bij de vorming van de Nationale Politie), transities naar Business Process Outsourcing (BPO), fusies en samenwerkingen en HR-transformaties, maar ook bijvoorbeeld de implementatie van nieuwe manieren van werken (zoals organisation design & development), teamontwikkeling en de implementatie van een ECD in een zorginstelling.

Else de Meijer, Senior Consultant bij Anderson MacGyver

Eerder is De Meijer enkele jaren actief geweest als consultant bij managementbureau Boer & Croon, met een focus op projecten op het gebied van consultancy, strategie, organisatie, technologie, sourcing en nieuwe businessmodellen. Opdrachtgevers voor wie ze zich inzette, waren bedrijven uit de zorg-, telecom-, energiesector, maar overheidsorganisaties. 

De Meijer blikt terug: “De jaren bij Boer & Croon waren voor mij een absoluut hoogtepunt waar het gaat om het anders dan anders organiseren. Werken vanuit inspiratie, verbinding in succesvolle teams. Juist in de wereld van digitale transformatie maken mensen het verschil. Mijn natuurlijke aandacht voor de organisatie-, en mens kant van veranderingen heb ik deze jaren verder handen- en voeten kunnen geven.” 

In de periode hiervoor was ze als Senior Consultant bijna tien jaar werkzaam voor ICT dienstverlener Sogeti, waar ze heeft bijgedragen aan verandertrajecten waar de business en IT samenkomen. Hierbij kon ze gebruikmaken van haar uitgebreide kennis op het gebied van ICT-processen, ERP-systemen, information management, architecture, requirements management en kwaliteitsmanagement. In haar vroege loopbaan werkte De Meijer als ERP Consultant en projectmanager bij (Fujitsu)Glovia (voorheen MDIS), een aanbieder van ERP-pakketten en oplossingen.

Betekenisvolle projecten

Gevraagd naar haar hoogtepunten in de afgelopen ruim twintig jaar binnen de consultancy, geeft De Meijer aan: “De hoogtepunten voor mij zijn die projecten die betekenisvol zijn geweest in de zin dat de organisatie, klant of samenleving er daadwerkelijk een stukje beter van is geworden. Ook het organiseren van werkconferenties, teamdagen of ander groepsinterventies waarbij daadwerkelijk doorbraken zijn gerealiseerd zijn voor mij persoonlijke hoogtepunten.”

“De visie van Anderson MacGyver komt terug hoe zij zichzelf hebben georganiseerd, veel aandacht voor het team, samenwerking, kennis & fun!” 
– Else de Meijer, Anderson MacGyver

Per 1 september is De Meijer een nieuwe uitdaging aangegaan. Ze is gestart bij Anderson MacGyver, een adviesbureau dat klanten helpt bij hun transformatie richting een digitale toekomst. Het bureau richt zich hierbij vooral op het snijvlak tussen business en IT en is gespecialiseerd is in digitale transformaties.

De ervaren adviseur, die op LinkedIn aangeeft “trots” te zijn om te mogen starten in een nieuw team, vertelt waarom ze juist voor een kleinere speler als Anderson MacGyver heeft gekozen: “De doorslag om over te stappen naar Anderson MacGyver is dat ik mijn organisatie change en ICT-achtergrond hier kan integreren. Anderson MacGyver onderscheidt zich door een heldere visie op digitale transformatie waarbij zowel strategie, de organisatiekant als de concrete digitale oplossing (fit for purpose) integraal wordt bezien.”

Samenwerking, kennis en fun

Verder geeft De Meijer aan: “De visie van Anderson MacGyver komt terug hoe zij zichzelf hebben georganiseerd, veel aandacht voor het team, samenwerking, kennis & fun! En wat ik al even heb gezien een enorme drive om echte resultaten voor de klanten te realiseren!”

Tot slot vertelt de kersverse senior consultant over haar focusgebieden en wat haar motiveert in haar werk: “Mijn werk is het ontwikkelen en beheren van veranderprogramma's, het ontwikkelen en faciliteren van team-, leiderschapsprogramma’s en evenementen. Wat mij drijft is mijn nieuwsgierigheid naar alles wat mensen motiveert, wat teams succesvol maakt en hoe organisaties (en de samenleving) zich ontwikkelen en zich aanpassen aan veranderende (digitale) omstandigheden.”

Met de komst van Else de Meijer bestaat het team van het groeiende adviesbureau nu uit ruim dertig professionals.