Jan van Haarlem en Rienc ter Veen naar Beaufort

04 november 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Beaufort Corporate Consulting heeft twee senior professionals aan het team toegevoegd: Jan van Haarlem en Rienc ter Veen. 

De 60-jarige Jan Van Haarlem is een veteraan in de markt voor vastgoedfinanciering. Van Haarlem heeft een lange loopbaan achter de rug, waarbij hij werkzaam was voor onder meer de Westland/Utrecht Hypotheekbank, Bouwfonds Property Finance, SNS Property Finance en FGH Bank, veelal in leidinggevende functies. De afgelopen drie jaar vervulde hij de rol van senior relationship banker Real Estate Finance Wholesale bij Rabobank. 

Sinds deze maand is hij werkzaam als partner binnen de Debt Advisory praktijk van Beaufort Corporate Consulting. De kersverse partner ziet kansen om de dienstverlening van het adviesbureau uit Nieuwegein uit te bouwen: “Voor klanten wordt het steeds moeilijker om hun weg te vinden in het doolhof van aanbieders van financieringen, terwijl juist de bestaande grote banken terughoudender worden.” Beaufort Debt Advisory helpt opdrachtgevers met het vinden van financieringsoplossingen, en begeleidt hen met de uitvoering daarvan.

Van Haarlem: “Ik verheug me zeer om als partner bij Beaufort Consulting aan de slag te gaan. Vooral het werken in een klein team van professionals trekt me aan.”

Jan van Haarlem en Rienc ter Veen naar BeaufortDe 48-jarige Rienc Ter Veen is benoemd tot managing director. Hij was afgelopen jaren actief als consultant en interim manager, geassocieerd bij Ressenaar van Raad, een interimbureau met vestigingen in Amsterdam en Groningen. Daarvoor was hij werkzaam bij Deutsche Bank, in de rol van senior relationship manager, en ABN Amro, als financieel expert. Ter Veen begon zijn loopbaan bij Big Four accountants- en advieskantoor PwC, waar hij meer dan acht jaar werkzaam was en zowel middelgrote als beursgenoteerde ondernemingen bediende.

Bij Beaufort gaat Ter Veen zich toeleggen op (het leveren van) financieel advies, risicomanagement en herstructureringen. Ook ondersteunt hij curatoren bij de uitvoering van hun werkzaamheden en als onafhankelijk expert bij geschillen. “Rienc is een herstructureringsprofessional met bijna 25 jaar ervaring. Met zijn komst kunnen we onze grotere herstructureringsklanten nog beter bedienen”, zegt Arthur van Midden, één van de partners van Beaufort.

Over de aanstelling van Van Haarlem zegt hij: “Jan is al ruim dertig jaar actief als vastgoedfinancier bij diverse banken. Met hem aan boord kunnen we onze positie versterken als adviseur op het gebied van vastgoedfinanciering.”