Vijf adviseurs aan de slag bij adviesbureau KokxDeVoogd

14 oktober 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

KokxDeVoogd heeft zijn team uitgebreid. Anne de Rooij, Arie Viskil, Arnold de Boer, Jorn Mulder en Ayrin van Dal-Peters zijn allen recent gestart als adviseur bij het consultancykantoor dat zich richt op opdrachtgevers uit het publieke domein. 

Sinds deze maand zet Anne de Rooij zich in voor KokxDeVoogd. De Rooij kan naast haar meer dan twintig jaar aan werkervaring ook leunen op drie mastergraden – Film- en Televisiewetenschappen (Universiteit van Amsterdam, 1995), General Management (Nyenrode Business University, 1996) en Filosofie (Universiteit Utrecht, 2002). Ze maakte de overstap naar KokxDeVoogd vanuit de provincie Noord-Holland, waar ze ruim elf jaar tal van functies vervulde zoals Programmamanager Omgevingswet en Kennisspecialist. “Anne’s inzet is vooral gericht op het doen, het feitelijk samenwerken en daarvan leren. Ze staat voor een iteratief proces en continue verbinding”, aldus de woordvoerder van KokxDeVoogd.

Arie Viskil maakte de overstap naar KokxDeVoogd vanuit loopbaanontwikkelaar POSG, waar hij als Senior Adviseur meer dan twaalf jaar werkte. “Arie heeft veel kennis over de inrichting van decentrale en centrale overheden, zowel bestuurlijk als ambtelijk. En ook over de democratische controle op deze instellingen”, stelt de persvoorlichter van KokxDeVoogd. Viskil begon zijn professionele loopbaan als politieambtenaar, een rol die hij maar liefst twintig jaar vervulde. Hierna deed hij bij verschillende organisaties bestuurlijke ervaring op. Momenteel is hij naast zijn werkzaamheden bij KokxDeVoogd ook actief als raadslid binnen de gemeente Bunnik. 

Anne de Rooij, Arie Viskil, Arnold de Boer, Jorn Mulder en Ayrin van Dal-Peters

Nadat Arnold de Boer in 1993 aan de Rijksuniversiteit Groningen zijn meestertitel behaalde, begon hij zijn loopbaan als Milieujurist bij de gemeente Apeldoorn. Na vervolgens bij Interpolis te hebben gewerkt, maakte hij de overstap naar Deloitte, waar hij bijna veertien jaar actief was. Daarna belandde hij in 2018 bij BDO, om uiteindelijk de overstap naar KokxDeVoogd te maken. “Arnold ondersteunt vanaf 2001 publieke organisaties bij de vormgeving van publieke en publiek-private samenwerking. Hij heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld als een allround-bestuurlijk adviseur en heeft geruime ervaring met bestuurlijk gevoelige processen”, aldus de woordvoerder. 

Jorn Mulder is een specialist op het gebied van strategische uitvoerings- en organisatievraagstukken, die zich afspelen binnen een sterk aanwezige politiek-bestuurlijke, financiële en juridische context. In 2017 rondde hij aan de Erasmus Universiteit twee masters af, één in Rechten, de ander in Economie. Na zijn studententijd startte Mulder zijn professionele carrière bij BDO Nederland als Adviseur Publieke Sector, een functie die hij bijna tweeënhalf jaar bekleedde. Hierna sloot hij zich aan bij KokxDeVoogd, waar hij als Adviseur Procesregie de komende tijd opdrachtgevers zal ondersteunen bij het organiseren van samenwerkingen. 

Ayrin van Dal-Peters is initiatiefrijk en legt niet alleen nieuwe voorstellen of ideeën op tafel, maar zorgt er ook voor dat ze tot uitvoering worden gebracht”, vertelt de persvoorlichter van KokxDeVoogd. Van Dal-Peters is een ervaren professional die in 1999 haar doctorandustitel in de Economie behaalde aan de Universiteit van Tilburg. Hierna werkte ze ruim zeven jaar als beleidsmedewerker bij het Ministerie van Sociale Zaken om vervolgens zo’n twee jaar als Accountmanager en Afdelingshoofd op het Ministerie van Binnenlandse Zaken actief te zijn. Na ruim acht jaar bij de gemeente Gouda als adviseur in dienst te zijn geweest en zo’n anderhalf jaar als Commissaris van woningcorporatie Casade, werd ze begin deze maand verwelkomd door KokxDeVoogd.