Drie young professionals gestart bij Boer & Croon

30 september 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Frédérique van Helsdingen, Lara van Lierop en Sophie van Hoenselaar zijn deze maand gestart met het Young Executive Management Development-programma van Boer & Croon. In gesprek met Consultancy.nl stellen deze jonge adviseurs zich voor. 

“In het driejarige Management Development-programma staat persoonlijke ontwikkeling centraal. Dat is de hoofdreden dat ik voor Boer & Croon heb gekozen”, zegt Young Executive Frédérique van Helsdingen, die haar beweegredenen verder toelicht: “Ik wil in het begin van mijn professionele carrière graag zoveel mogelijk ervaring opdoen om aan den lijve te ondervinden waar mijn sterke punten liggen en hoe ik me optimaal kan ontwikkelen. Bij Boer & Croon krijg ik deze mogelijkheid en pak ik die kans dus graag.” 

Voordat Van Helsdingen de overstap maakte naar Boer & Croon, werkte ze bij Albert Heijn als Pricing Specialist: “In die rol was ik dagelijks bezig met de betaalbaarheid voor de klant en met het realiseren van de doelen van de prijsstrategie.” Daarvoor rondde ze aan de Vrije Universiteit Amsterdam en Universiteit van Amsterdam de gecombineerde masteropleiding Corporate Law af. Haar scriptie schreef ze over het amendement van de wet op orgaandonatie en in hoeverre dit het recht op zelfbeschikking ondermijnt of versterkt. Tijdens haar studietijd liep Van Helsdingen eveneens bij verschillende organisaties stage, zoals bij Van Lanschot, Universiteit Leiden en bij Loyens & Loeff.

Naast Van Helsdingen begon ook Lara van Lierop deze maand als Young Executive. “Ik heb voor Boer & Croon gekozen omdat er hier veel aandacht is voor zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling. Ook had ik gelijk een goede klik met het bedrijf tijdens de eerste gesprekken. Verder ben ik enthousiast over Boer & Croon door het uitgebreide aanbod van trainingen en door de verschillende opdrachten die ik als onderdeel van het Management Development-programma zal vervullen”, aldus Van Lierop.

Frederique van Helsdingen, Lara van Lierop en Sophie van Hoenselaar - Boer & Croon

Van Lierop rondde dit jaar haar masteropleiding Strategy & Organization aan de Vrije Universiteit Amsterdam af. Hiervoor behaalde ze een bachelorgraad in Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg. Tijdens deze periode studeerde ze ook zes maanden Economie in Griekenland aan de Athens University. Gedurende haar masterfase liep Van Lierop eveneens stage bij ABN AMRO: “Hier fungeerde ik als ondersteuning bij het opzetten van strategische partnerships. Daarnaast heb ik tijdens deze periode mijn scriptie geschreven, die ging over de rol van bestuursmechanismen binnen partnerships tussen grote corporates en fintech-startups.”

Sophie van Hoenselaar is halverwege september gestart met het opleidingsprogramma van Boer & Croon. Ze legt uit waarom ze graag voor Boer & Croon wilde werken: “Het uitdagende karakter van de opdrachten bij Boer & Croon sprak me erg aan. Als Young Executive doe ik professionele ervaring op in verschillende sectoren en vakgebieden en krijg ik daarnaast enorm veel training, coaching en intervisie om mezelf te ontwikkelen tot een volwaardige manager. Verder werk ik met collega’s die dezelfde ambitie en visie hebben, wat heel inspirerend is.” 

Net zoals Van Lierop rondde van Hoenselaar dit jaar haar masteropleiding af aan de Universiteit van Tilburg in Organizations Studies (cum laude). In diezelfde periode was van Hoenselaar eveneens Junior Trainee bij Philips Medical Systems, waar ze haar masterscriptie schreef: “Daar ondersteunde ik onder meer de HR-manager van de fabriek waar de systemen – zoals MR-systemen en röntgenscanners – werden gemaakt voor ziekenhuizen. In deze rol heb ik bijgedragen aan een fabriekstransformatie waarin processen geherstructureerd moesten worden en teamleads moesten worden opgeleid.”

Goede keuze

De keuze om als YE bij Boer & Croon Management aan de slag te gaan, blijkt bij verschillende young professionals goed uit te pakken. Deze conclusie kan onder meer worden getrokken als de ranglijst der beste jonge consultants 2018 erbij wordt gepakt: twee adviseurs die actief zijn voor Boer & Croon – Steven van Dalen en Michiel Bosse – zijn opgenomen in deze rangschikking. 

Om jonge, ambitieuze starters kennis te laten maken met Boer & Croon Management en met het YEM-programma, organiseert het managementbureau in november het Boer & Croon Talent Event. Afgestudeerde talenten met maximaal twee jaar werkervaring kunnen dan meemaken hoe het leven van een Young Executive bij Boer & Croon er uitziet. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven voor deelname door contact op te nemen met het bedrijf.