Vier starters stromen in bij het Consulting traineeship van Dimensys

16 september 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Er zijn vier nieuwe talenten begonnen aan hun traineeship bij Dimensys. Lion van den Heuvel, Franka de Vries, Tim van Sprundel en Rik Beekers volgen het éénjarige Process en IT Consultingprogramma.

“Ik heb gekozen voor Dimensys omdat het mij de mogelijkheid biedt mezelf te blijven ontwikkelen”, vertelt de 20-jarige Lion van den Heuvel. “Daarnaast is Dimensys een professioneel en groeiend bedrijf waar veel kansen liggen.” Tijdens zijn studie bedrijfskunde was Van den Heuvel vooral werkzaam in de logistiek: “Zo heb ik als orderpicker, reachtruckchauffeur en vervolgens als replenisher op het hoofdkantoor van Jumbo gewerkt. Daarnaast heb ik in Australië bij Linktech Australia, een versterker van IT-services, gewerkt als inkoopstagiair.” 

Van den Heuvel ziet het Process en IT Consulting-programma als een mooie kickstart voor zijn professionele carrière: “Ik ben nog niet klaar met leren. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen. Daarnaast heb ik altijd al affiniteit gehad met procesmatig werken. Ook heb ik altijd al de ambitie gehad om meer naar de IT-kant toe te gaan. Een traineeship als Process en IT Consultant sluit hier perfect op aan.”

Net als van den Heuvel, rondde de 27-jarige Tim van Sprundel een opleiding bedrijfskunde af. “Mijn interesse tijdens mijn studie zat met name op proces-, supply chain- en leanmanagement”, aldus Van Sprundel. “De reden dat ik voor dit traineeship heb gekozen is, omdat het optimaliseren van bedrijfsprocessen mij interesseert. Daarnaast zegt mijn gevoel dat ik middels dit traineeship het snelst de juiste vaardigheden ontwikkel om een goede Process en IT Consultant te worden.”

Dimensys sprak hem direct aan: “Tijdens de selectieprocedure kreeg ik het gevoel dat het een hele professionele organisatie is en een organisatie is waar je jezelf echt kan ontwikkelen”, vertelt de kersverse trainee. “Tijdens dit traineeship wil ik mij graag verder ontwikkelen tot een volwaardige procesconsultant, waarbij ik naast kennis ook mijn softskills naar een hoger niveau kan brengen.” 

Trainees in het Consulting traineeship van Dimensy

Ook Rik Beekers (28) doorliep een studie bedrijfskunde, waarna hij twee jaar werkzaam was bij Care4Lease, een financier van kleinschalige leasemaatschappijen. “Daar heb ik gewerkt als contractbeheerder, relatiemanager binnendienst. Ik had een portefeuille van acht leasemaatschappijen voor wie ik het eerste aanspreekpunt was voor alle operationele zaken en nieuwe aanvragen.”

“Ik denk dat het traineeship Process en IT Consulting goed aansluit op mijn opleiding- en interessegebieden in proces- en verandermanagement. Ik kreeg een goed gevoel bij de focus op en ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling”, vertelt Beekers over zijn keuze voor het Dimensys-programma. Tot slot geeft hij aan dat hij zich graag wil “ontwikkelen als sparringpartner voor klanten op het gebied van procesmanagement”. 

De 24-jarige Franka de Vries – die vorig jaar een opleiding in logistiek en economie voltooide – koos voor het traineeship om aan haar persoonlijke ontwikkeling te werken en inhoudelijke kennis op te bouwen: “Verder merkte ik tijdens mijn opleiding dat mijn interesse voornamelijk uitgaat naar het in kaart brengen en optimaliseren van processen, iets wat in dit traineeship veel aan bod komt. Ook leek me het advieswerk in de rol van een consultant interessant, vanwege het probleemoplossende karakter en het contact met de klant.” 

Als organisatie sprong Dimensys er bij haar uit vanwege de prettige bedrijfscultuur. “Het contact met collega’s is laagdrempelig en redelijk informeel, maar ook professioneel. Ook de persoonlijke benadering en de focus op werkplezier spraken mij erg aan”, aldus De Vries, die zich verheugt op het helpen van opdrachtgevers: “Ik hoop vooral de link te kunnen maken naar de medewerkers in het bedrijf, zodat zij goed met het systeem kunnen werken en de digitale processen echt afgestemd zijn op hoe het in de praktijk gaat. Ook wil ik graag leren hoe je het beste een klantvraag kan aanvliegen en het ‘echte’ probleem boven tafel krijgt.” 

Process en IT Consultingprogramma

De vier nieuwe trainees hebben inmiddels de sleutels van hun Dimensys Mini-leaseauto’s in ontvangst genomen. Na een week met basistrainingen gaan ze in de praktijk aan de slag bij de klanten van Dimensys. Daarnaast worden ze gecoacht door ervaren consultants en wonen ze gedurende het hele programma verschillende soorten (inhoudelijke) training bij, waarin elke branche waarin Dimensys actief is aan bod komt. Zo worden de trainees in een jaar tijd klaargestoomd voor de rol van proces- en IT-consultant.