ACE haalt Geert Waardenburg aan boord als partner

13 september 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Geert Waardenburg heeft zich als partner aangesloten bij ACE Company. De Deloitte-veteraan is daarmee de eerste nieuwe partner naast oprichter Arthur Willigenburg. Hij richt zich in zijn nieuwe rol op “alle onderwerpen die eraan bijdragen de financiële sector meer robuust en future-proof te maken”, aldus de nieuwe partner.

Het aan de Zuidas gevestigde ACE is naar eigen zeggen ’s lands enige adviesbureau gespecialiseerd in advies en regievoering over complexe en ingrijpende wet- en regelgevingsprogramma’s in de financiële sector. “Ik heb ACE drie jaar geleden leren kennen in een project waar we succesvol hebben samengewerkt voor een klant in het opstellen van een regulatory roadmap en de vertaling van de impact van deze roadmap naar mensen, processen, systemen en data”, vertelt Waardenburg. “Daarin viel me destijds al de kwaliteit van mensen en gedrevenheid op.”

Destijds werkte hij zelf nog voor de Risk Advisory-praktijk van Deloitte, waar hij in 2006 zijn loopbaan begon als Consultant en uiteindelijk doorgroeide tot Director. “In mijn periode bij Deloitte heb ik veel verschillende projecten en programma’s gedaan op het snijvlak van finance, risk management, compliance en data, steeds binnen de financiële sector”, aldus Waardenburg. “Dit varieert van het opzetten van een data management office, het begeleiden van compliance-assessments en managen van programma’s op het gebied van finance & risk data, het opstellen van een visie op de toekomst van finance reporting, tot een programma om de GDPR te implementeren.”

ACE haalt Geert Waardenburg aan boord als partner

“De opdrachten die ik heb gedaan hebben plaatsgevonden in Nederland, maar ook internationaal – zowel binnen als buiten Europa, veelal voor senior stakeholders binnen de financiële instelling”, vervolgt hij. “Ik heb een geweldige tijd gehad bij Deloitte, waarin ik werkte met vele enthousiaste en getalenteerde collega’s en waaraan ik vele prachtige herinneringen heb overgehouden.” 

Kleine teams, hoogwaardige expertise

Na een kleine veertien jaar bij het Big Four-kantoor was Waardenburg echter wel toe aan een nieuwe stap. Hij nam een aandeel in ACE, waar hij samen met oprichter Willigenburg nu leidinggeeft aan het boutique adviesbureau. “Ik geloof in de ACE-approach: met kleine teams en hoogwaardige expertise samen met de klant capabilities bouwen die duurzaam zijn. Dit is een aanpak waarvoor veel behoefte is bij onze klanten en waarmee we ons onderscheiden. Daarnaast willen we ons met ACE gaan focussen op het ontwikkelen van nieuwe technologie die onze klanten helpt op het gebied van risk, finance en regulatory change.”

Waardenburg zelf richt zich in zijn nieuwe rol op thema’s omtrent de toekomstbestendigheid van financiële instellingen, zoals als datamanagement (datastrategie, -governance en -kwaliteit), finance & risk-data en -rapportage, regulatory change, corporate governance en digitalisering van finance & risk.

“Met ACE en de mensen die ACE heeft brengen we onze klanten hoogwaardige kennis en expertise. Dit betreft onder andere kennis van de ontwikkelingen in de markt, de vereisten vanuit wet- en regelgeving en de vertaling naar implicaties voor de mensen, processen, systemen en data. Dit helpt klanten om met behulp van ACE op een effectieve manier de benodigde verandering tot stand te brengen”, besluit de kersverse partner.