Janco Jordaan over werken bij adviesbureau ACE Company

19 april 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Janco Jordaan begon zeven maanden geleden bij ACE Company. De young professional kijkt terug op zijn hoogtepunten bij zijn nieuwe werkgever en de dingen die hij heeft geleerd sinds zijn start bij ACE.

ACE Company is een Amsterdams boutique-adviesbureau dat zich richt op wijzigingen in regelgeving voor de financiële dienstverlening. De klanten van het bedrijf zijn doorgaans financiële instellingen zoals banken, verzekeringsmaatschappijen, vermogensbeheerders en pensioenfondsen, evenals regelgevers en toezichthouders. In reactie op een groeiende vraag naar de diensten van het bureau, heeft ACE de afgelopen maanden zijn wervingsinspanningen opgeschroefd. Dit heeft onder meer geresulteerd in de komst van Janco Jordaan.

Na vijf jaar in de juridische sector te hebben doorgebracht, besloot Jordaan dat de tijd rijp was voor een nieuwe uitdaging, ditmaal in de advieswereld. Gedreven door een verlangen om zijn bedrijfskennis te verbreden, startte hij als Junior Consultant bij ACE Company. “Het expertisegebied van ACE – het implementeren van wijzigingen in de regelgeving binnen de financiële sector – biedt een spannende uitdaging waar ik mij graag op stort. Ik wilde mezelf omringen met experts. Daarom past ACE perfect bij mij.”

Janco Jordaan over werken bij boetiek ACE CompanyTijdens de eerste zeven maanden heeft Jordaan – die in het bezit is van een meestertitel in International Business Law – zich voornamelijk gericht op de bankensector. Zo heeft hij gewerkt aan een analyse om een cross-domein inzicht te verkrijgen op het gebied van de planning en volwassenheid van regelgevingskwesties binnen een bank.

Dit in een tijd waarin veranderingen in wet- en regelgeving zijn uitgegroeid tot een van de belangrijkste strategische aandachtsgebieden van banken. Binnen een steeds complexer landschap, en te midden van inspanningen om reputatieschade te voorkomen en operationele gevaren te bedwingen, is compliance verheven tot een belangrijk thema binnen boardrooms. De recente negatieve media-aandacht voor ING’s AML-blunder heeft maar weer eens aangetoond hoe belangrijk dit onderwerp is. 

Gevraagd naar hoe hij zijn kennis op peil houdt om in de voorhoede van verandering te kunnen opereren, wijst Jordaan op de volledige ondersteuning die hij krijgt van het team: “Door de diversiteit en volwassenheid in het team van ACE valt er veel te leren van de teamleden.” Hij voegt toe dat ACE diversiteit omarmt: “Dit betekent dat we een team hebben met uiteenlopende achtergronden, oftewel verschillende culturele achtergronden en verscheidene loopbaantrajecten.” 

Al werkende leren en een vast curriculum van trainingen en lezingen zorgen dat kennis en capaciteiten binnen het team van ACE Company op één lijn liggen met de vraag vanuit de klant. Jordaan: “We hebben ook interne projecten en kennisdeling-initiatieven om up-to-date-kennis te garanderen. En elke vrijdag organiseert ACE een teamvergadering gericht op kennisoverdracht en teambuilding.”

Een van de beste aspecten van het werken bij ACE is volgens Jordaan echter de open cultuur bij het kantoor: “Ik zou de bedrijfscultuur van ACE in de volgende drie woorden beschrijven: balanced, sophisticated and real."

Lees ook: Vicky Chrysikou treedt in dienst bij advieskantoor ACE.