Vicky Chrysikou treedt in dienst bij advieskantoor ACE

27 maart 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ACE Company heeft zijn team versterkt. Sinds deze maand is Vicky Chrysikou als Senior Consultant werkzaam bij het advieskantoor. De redactie van Consultancy.nl sprak met de van oorsprong Griekse financieel specialist.

Het in 2016 opgerichte ACE Company is gespecialiseerd in advies en regievoering rondom complexe en ingrijpende wet- en regelgevingprogramma’s in de financiële sector. Bij het bedrijf, met het hoofdkantoor in Amsterdam, telt inmiddels meer dan tien medewerkers. Een van hen is Vicky Chrysikou, die onlangs de overstap maakte vanuit Capgemini Invent, waar ze bijna twee jaar de rol van Senior Consultant Financial Services vervulde.

Chrysikou bewandelt hiermee het tegenovergestelde pad van veel andere professionals in de advieswereld: dat van een multinational naar een boutiquekantoor. “Omdat ik in het verleden alleen bij grote bedrijven heb gewerkt, vond ik dat ik ook de cultuur van een kleinere organisatie moest leren kennen”, vertelt ze over deze keuze. “Hierdoor kan ik bijvoorbeeld ervaren hoe het is om een bedrijf concreet te zien groeien. Daarnaast ben ik van mening dat de uitdagingen binnen een kleinere organisatie anders zijn, wat me eveneens interessant lijkt om mee te maken. Verder is de dienstverlening van ACE deels nieuw voor mij, waardoor ik denk dat mijn werkzaamheden een grotere impact hebben op mijn persoonlijke ontwikkeling.” 

Vanuit Capgemini Event was Chrysikou onder meer anderhalf jaar in de weer bij Rabobank in Utrecht als Risk & Finance Business Analyst. Daarvoor – in de periode juni 2013 tot en met mei 2017 – was ze werkzaam bij ING Group in Amsterdam. Chrysikou begon bij de bancaire instelling als Accountmanager Transaction Services Sales voor de EMEA-regio. Hierna zette ze zich ruim een jaar in als Due Diligence Analyst, om vervolgens circa twee jaar de functie van Credit Risk Officer te bekleden: “In die rol schreef ik rapporten over trends en ontwikkelingen die invloed hadden op de kredietportefeuille van ING Bank”, aldus Chrysikou.

Vicky Chrysikou treedt in dienst bij advieskantoor ACE

Haar studententijd bracht Chrysikou deels door in Amsterdam aan de Vrije Universiteit. Daar rondde ze in 2013 de masteropleiding Finance af. Ze focuste zich binnen dit programma onder meer op econometrie, corporate finance, derivaten en financiële markten en instellingen. Haar bachelorgraad in Banking & Financial Management behaalde Chrysikou aan de Universiteit van Piraeus in haar geboorteland Griekenland. Tijdens deze fase van haar studie was ze ook actief buiten het verplichte curriculum. Zo zette ze zich in voor het project Student Model United Nations, waarbinnen studenten al doende in aanraking komen met diplomatie en internationale betrekkingen. 

Inmiddels woont de Griekse bijna zeven jaar in ons land. Ze geeft aan dat de overgang vrij soepel is verlopen: “Nederland is een land waar alles heel goed georganiseerd is, dus wat dat betreft was heb ik geen problemen ervaren.” Op het gebied van werkcultuur was het volgens Chrysikou echter wel even wennen: “Hiërarchie is hier bijvoorbeeld niet zo belangrijk als in Griekenland. Daarnaast zijn werknemers flexibeler en resultaatgerichter. Afgezien daarvan sprak ik de taal niet en wist ik niet precies welke normen en ongeschreven regels in Nederland op de werkvloer golden. Dat was dus een uitdaging voor mij, maar ik heb deze barrières geloof ik overwonnen. Daarvan heb ik veel geleerd.”

Chrysikou laat weten dat ze haar expertise graag wil inzetten bij ACE: “Mijn ervaring en kennis is vrij divers. Zo heb ik me veel beziggehouden met trade finance sales-kwesties, maar ook met financial en non-financial regulatory-onderwerpen. De laatste tijd focus ik mij op de verandering van de wet- en regelgevingen voor kredietrisico's. Met name op dit vlak hoop ik van meerwaarde te kunnen zijn voor ACE. Daarnaast denk ik dat mijn ervaring op het gebied van compliance van nut kan zijn als het gaat om niet-financiële regelgevende risicoveranderingsopdrachten die betrekking hebben op financieel-economische criminaliteit of op know-your-customer.”

Lees ook: Oprichters ACE Regulatory Change over de groei van het advieskantoor.